• Hillier F., Lieberman G.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-916-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072205

ΕΚΔΟΣΗ: 11η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 888

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αλέξανδρος Διαμαντίδης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, 11η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Hillier F.” “Lieberman G.

€112.12

Ποσότητα:

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, το βιβλίο Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Έρευνα αποτελεί κλασικό σύγγραμμα στο πεδίο της επιχειρησιακής έρευνας. Στηριζόμενοι στα παραδοσιακά πλεονεκτήματα αυτού του βιβλίου, οι συγγραφείς εξακολουθούν να βρίσκουν νέους τρόπους ώστε να κάνουν το βιβλίο επίκαιρο και ενδιαφέρον για τους φοιτητές. Ένας τρόπος είναι μέσω της χρήσης διαφόρων λογισμικών της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας που είναι ταυτόχρονα φιλικά προς τον χρήστη, ενώ επιπλέον έχουν προστεθεί περισσότερες επιχειρηματικές εφαρμογές από ποτέ. Κύρια χαρακτηριστικά της παρούσας έκδοσης είναι οι νέες ενότητες και τα νέα κεφάλαια, τα ενημερωμένα προβλήματα, η ευκρινής και αναλυτική κάλυψη των θεμελιωδών εννοιών, ένα εκτεταμένο σύνολο ενδιαφερόντων προβλημάτων και περιπτώσεων, καθώς και η χρήση λογισμικού επιχειρησιακής έρευνας τελευταίας τεχνολογίας που συνδυάζεται με παραδείγματα που αναλύονται εντός του βιβλίου.

Περιέχει: Εισαγωγή - Επισκόπηση του Τρόπου με τον οποίο οι  Επαγγελματίες Επιχειρησιακής Έρευνας και Αναλυτικής Αναλύουν Προβλήματα - Εισαγωγή στον Γραμμικό Προγραμματισμό - Επίλυση Προβλημάτων Γραμμικού Προγραμματισμού: Η Μέθοδος Simplex - Η Θεωρία της Μεθόδου Simplex - Δυική Θεωρία - Γραμμικός Προγραμματισμός υπό Αβεβαιότητα - Άλλοι Αλγόριθμοι Γραμμικού Προγραμματισμού - Το Πρόβλημα Μεταφοράς και Εκχώρησης - Μοντέλα βελτιστοποίησης Δικτύων - Δυναμικός προγραμματισμός - Ακέραιος προγραμματισμός - Μη Γραμμικός προγραμματισμός - Μεταευρετικοί Αλγόριθμοι, Θεωρία Παιγνίων - Ανάλυση Αποφάσεων - Θεωρία ουρών Αναμονής - Θεωρία Αποθεμάτων - Μαρκοβιανές Διαδικασίες Λήψης Αποφάσεων - Προσομοίωση - Το OR Courseware - Κυρτότητα - Κλασικές Μέθοδοι Βελτιστοποίησης - Πίνακες και Πράξεις με Πίνακες - Πίνακας Κανονικής Κατανομής

ISBN: 978-960-418-916-8
Κωδικός Ευδόξου: 102072205
Έκδοση: 11η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 888
Επιστ. Επιμέλεια: Αλέξανδρος Διαμαντίδης
Μεταφραστής: Παύλος Γκάσης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Μια πληθώρα επιλογών λογισμικού παρέχεται στον ιστότοπο του βιβλίου www.mhhe.com/hillier11e όπως περιγράφεται παρακάτω:

• Λογιστικά φύλλα Excel: τυποποιήσεις λογιστικών φύλλων τελευταίας τεχνολογίας σε αρχεία Excel για όλα τα σχετικά παραδείγματα σε όλο το βιβλίο. Ο τυπικός Solver του Excel μπορεί να λύσει όλα αυτά τα παραδείγματα.
• Ένας αριθμός προτύπων Excel για την επίλυση βασικών μοντέλων.
• Φοιτητικές Εκδόσεις του LINDO (ένας παραδοσιακός βελτιστοποιητής) και του LINGO (μια δημοφιλής γλώσσα αλγεβρικής μοντελοποίησης), μαζί με διατυπώσεις και λύσεις για όλα τα σχετικά παραδείγματα σε όλο το βιβλίο.
• Φοιτητικές Εκδόσεις της MPL (μιας κορυφαίας γλώσσας αλγεβρικής μοντελοποίησης) μαζί με ένα σεμινάριο MPL και διατυπώσεις και λύσεις MPL για όλα τα σχετικά παραδείγματα σε όλο το βιβλίο.
• Φοιτητικές Εκδόσεις αρκετών κορυφαίων solvers MPL για γραμμικό προγραμματισμό, προγραμματισμό ακέραιων αριθμών, κυρτό προγραμματισμό, καθολική βελτιστοποίηση κ.λπ.
• Προσομοιωτής Ουρών Αναμονής (για την προσομοίωση συστημάτων ουρών αναμονής).
• OR Tutor για την απεικόνιση διαφόρων αλγορίθμων σε δράση.
• Interactive Operations Research (IOR) Tutorial για αποτελεσματική εκμάθηση και εκτέλεση αλγορίθμων διαδραστικά, που υλοποιείται σε Java 2 προκειμένου να είναι ανεξάρτητο από την πλατφόρμα.

Συγγραφέας:Hillier F.

Ο Frederick S. Hillier γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Aberdeen της Ουάσινγκτον, όπου κέρδισε ένα βραβείο στους πολιτειακούς διαγωνισμούς λυκείου στη συγγραφή δοκιμίων, στα μαθηματικά, στη δημόσια συζήτηση και στη μουσική. Ως προπτυχιακός φοιτητής στο Stanford University, κατέλαβε την πρώτη θέση στην τάξη των μηχανικών σε σύνολο 300 φοιτητών. Κέρδισε επίσης το Βραβείο McKinsey για τη γραφή με τεχνικούς όρους, το Βραβείο Εξαίρετων Δευτεροετών φοιτητών ως Δημόσιοι Συζητητές, έπαιξε στο Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών του Stanford, καθώς και στη Συμφωνική Ορχήστρα του Stanford, και κέρδισε το βραβείο Hamilton για τον συνδυασμό αριστείας στη μηχανική με αξιοσημείωτα επιτεύγματα στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Μετά την αποφοίτησή του, ως πτυχιούχου στη βιομηχανική μηχανική τού απονεμήθηκαν τρεις εθνικές υποτροφίες (του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, του Tau Beta Pi και του Danforth) για μεταπτυχιακές σπουδές στο Stanford με ειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών των μεταπτυχιακών του σπουδών, παρακολούθησε πολλά επιπλέον μαθήματα στα μαθηματικά, στη στατιστική και στα οικονομικά πέρα από αυτά που απαιτούνταν για το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του, ενώ επίσης δίδαξε δύο μαθήματα συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Έρευνα». Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, εντάχθηκε στο διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό του Stanford University και δύο χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται πάνω στην 1η έκδοση αυτού του βιβλίου. Ακολούθως, έγινε μόνιμος καθηγητής σε ηλικία 28 ετών, ενώ απέκτησε τη θέση του τακτικού καθηγητή σε ηλικία 32 ετών. Έλαβε επίσης θέσεις ως επισκέπτης καθηγητής στο Cornell University, στο Carnegie-Mellon University, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, στο University of Canterbury (Νέα Ζηλανδία) και στο University of Cambridge (Αγγλία). Μετά από 35 χρόνια ως καθηγητής στο Stanford, πήρε πρόωρη συνταξιοδότηση και αποσύρθηκε από τις αρμοδιότητές του ως καθηγητής με σκοπό να αφοσιωθεί πλήρως στη συγγραφή βιβλίων, και τώρα είναι ομότιμος καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Stanford University.

Συγγραφέας:Lieberman G.

Ο αείμνηστος Gerald J. Lieberman δυστυχώς απεβίωσε το 1999. Ήταν ομότιμος καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας και Στατιστικής στο Stanford University, όπου ήταν ο πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας. Ήταν ταυτόχρονα μηχανικός (έχοντας λάβει το πτυχίο του μηχανολόγου μηχανικού από την Cooper Union) και στατιστικός ερευνητής επιχειρησιακών ερευνών (με μεταπτυχιακό από το Columbia University στη μαθηματική στατιστική και διδακτορικό από το Stanford University στη στατιστική).

Ο Δρ. Lieberman ήταν ένας από τους πιο επιφανείς επικεφαλής του Stanford University τις τελευταίες δεκαετίες. Αφού διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας, υπηρέτησε ως αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, αντιπρύτανης και κοσμήτορας επιστημών, αντιπρύτανης και κοσμήτορας μεταπτυχιακών σπουδών, πρόεδρος διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού Εκατονταετηρίδας. Υπηρέτησε επίσης ως κοσμήτορας ή ως εν ενεργεία κοσμήτορας υπό την εποπτεία τριών διαφορετικών προέδρων του Stanford University.