• Barry Roger G., Hall-McKim Eileen A.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-972-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691796

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 320

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παναγιώτης Νάστος, Καθηγητής ΕΚΠΑ - Πρόεδρος Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Συγγραφέας/είς: “Barry Roger G.” “Hall-McKim Eileen A.

€27.43

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο παρέχει στον αναγνώστη μια σύγχρονη και εποπτική θεώρηση των κλιμάτων, σε όλες τις χωρικές και χρονικές κλίμακες. Η ανάλυση ξεκινά από το επίπεδο των μικροκλιμάτων/τοποκλιμάτων και φτάνει έως τις διεργασίες και τα φαινόμενα παγκόσμιας κλίμακας. Κατά τη μελέτη του κλίματος και των κλιματικών αλλαγών ακολουθείται ο γεωλογικός χρόνος στο παρελθόν και επιχειρείται η προσέγγιση προοπτικών για το τέλος του εικοστού πρώτου αιώνα.

Το σύγγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κύκλους σπουδών πολλών κατευθύνσεων —περιβαλλοντικές επιστήμες, Γεωγραφία, Μετεωρολογία και συναφή επιστημονικά πεδία με βασικά χαρακτηριστικά εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  • Πλήρης επεξήγηση των φυσικών διεργασιών και των εξισώσεων.
  • Έγχρωμα σχήματα, διαγράμματα και χάρτες για την αποσαφήνιση των θεμάτων που πραγματεύεται το κείμενο.
  • Συμπερίληψη ενοτήτων με «παρενθετικές πληροφορίες». Οι ενότητες που επισημαίνονται με «A» αναλύουν εκτενέστερα σημεία του κυρίως κειμένου και οι ενότητες με την επισήμανση «Β» παρουσιάζουν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, χρήσιμα για την απόκτηση πληρέστερης εικόνας.
  • Επιγραμματική αναφορά στα βασικά σημεία κάθε κεφαλαίου στην ενότητα «Σύνοψη».
  • Ειδικά επιλεγμένες ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου για την αξιολόγηση των γνώσεων των σπουδαστών και την απόκτηση κριτικής σκέψης.
  • Γλωσσάρι όρων και κατάλογος χρήσιμων online πηγών στο τέλος του βιβλίου.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή στην Κλιματολογία - Τα στοιχεία του Κλίματος: Μία Παγκόσμια Θεώρηση της Ενέργειας και της Υγρασίας - Τα Στοιχεία του Κλίματος - Το Κλίμα σε Τοπική και Μικρή Κλίμακα - H Γενική Κυκλοφορία - Τύποι Κυκλοφορίας - Συνοπτική Κλιματολογία - Επιδράσεις της Ξηράς και της Θάλασσας - Κλιματικοί Τύποι στην Ξηρά - Το Κλίμα στο Παρελθόν - Το Κλίμα στο Μέλλον - Εφαρμοσμένη Κλιματολογία - Παραρτήματα - Γλωσσάριο Όρων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-972-4
Κωδικός Ευδόξου: 112691796
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 320
Επιστ. Επιμέλεια: Παναγιώτης Νάστος, Καθηγητής ΕΚΠΑ - Πρόεδρος Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας
Μεταφραστής: Ελένη Γκαγκάτσιου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Barry Roger G.

Ο Roger G. Barry γεννήθηκε στο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας και εργάστηκε για δύο χρόνια στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας του πριν ξεκινήσει σπουδές στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Liverpool, απ’ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση. Έλαβε μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλιματολογία από το Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Southampton το 1965. Τον Οκτώβριο του 1968 εντάχθηκε στο ακαδημαϊκό δυναμικό του Πανεπιστημίου του Colorado, αρχικά ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας, ως Τακτικός Καθηγητής για το διάστημα 1971–2004 και ως Διακεκριμένος Καθηγητής για το διάστημα 2004–2010. Το 1977 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παγετωνολογίας, το οποίο το 1980 εντάχθηκε στο Κέντρο Δεδομένων Χιονόπτωσης και Παγετού (NSIDC) των ΗΠΑ. Το διδακτικό και ερευνητικό έργο του καθηγητή Barry εκτείνεται σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, τα αρκτικά και ορεινά κλίματα, η συνοπτική κλιματολογία και οι διεργασίες χιονόπτωσης/παγετού. Εκτενές είναι επίσης το συγγραφικό του έργο, με πάνω από 25 τίτλους βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων: Atmosphere, Weather and Climate (σε συνεργασία με τον R. J. Chorley, 10η έκδοση, 2010)· Mountain Weather and Climate (3η έκδοση, 2008, Cambridge University Press)· Synoptic and Dynamic Climatology (σε συνεργασία με τον A. M. Carleton, 2011, Routledge)· The Arctic Climate System (σε συνεργασία με τον M. C. Serreze, 2005, Cambridge University Press)· The Global Cryosphere: Past, Present and Future (σε συνεργασία με τον T. Y. Gan, 2011, Cambridge University Press). Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα ερευνητικού ενδιαφέροντος. Έχει διατελέσει υπότροφος του Guggenheim, Fulbright Teaching Fellow στο Πανεπιστήμιο Moscow State και Visiting Professor σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αυστραλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας, Ελβετίας και Μ. Βρετανίας. Έχει λάβει τις ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις: American Geophysical Union (Fellow)· Russian Academy of Environmental Science (Founder’s Medal), Royal Geographical Society· Humboldt Prize Fellow. Επί του παρόντος κατέχει τη θέση του Διευθυντή του International CLIVAR Project, στο Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας της Μ. Βρετανίας, στο Southampton.

Συγγραφέας:Hall-McKim Eileen A.

Η Eileen A. Hall-McKim είναι κλιματολόγος, με διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Colorado. Το διεπιστημονικό της έργο εκτείνεται σε τομείς όπως οι γεωλογικές επιστήμες, η υδρολογία, η ωκεανογραφία, η παλαιοκλιματολογία και οι υδατικοί πόροι. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της εργαζόμενη στο Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονόπτωσης και Παγετού στο Boulder και εν συνεχεία εργάστηκε ως συντάκτης και επιμελήτρια του Intermountain West Climate Summary που εκδίδεται από τον NOAA σε συνεργασία με το ερευνητικό πρόγραμμα Western Water Assessment. Έχει λάβει τις ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις: εκλεγμένο μέλος της Phi Beta Kappa National Honor Society· Outstanding Women in Geosciences Student Award από την ένωση American Association of Women in Geosciences· Graduate Research Fellowship Award από το Cooperative Institute for Research in Environmental Sciences (CIRES)· Magna Cum Laude National Honor Society, Πανεπιστήμιο του Colorado. Επί του παρόντος επιδιώκει την απόκτηση επαγγελματικής πιστοποίησης στον τομέα των βιώσιμων πρακτικών από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Colorado.