• Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-961-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112690413

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 736

Κατηγορία: .

ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ IoT

Συγγραφέας/είς: Θραμπουλίδης Κλεάνθης

€63.58

Ποσότητα:

Η επιστήμη της πληροφορικής υιοθέτησε την έννοια του Αντικειμένου από τον φυσικό κόσμο και δόμησε πάνω σε αυτήν το Αντικειμενοστρεφές Παράδειγμα για την ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού.

Αντικείμενα και Υπηρεσίες αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τα βασικά συνθετικά στοιχεία στη διαμόρφωση υπολογιστικών διεργασιών για την ανάθεση έργου στον Υπολογιστή. Διαμόρφωσαν βασικές αρχές που επηρέασαν δραστικά τη διαδικασία ανάπτυξης συστημάτων λογισμικού αλλά και γενικότερα συστημάτων. Οι βασικές αυτές αρχές καλύπτουν όχι μόνο τις απαιτήσεις ανάπτυξης απλών υπολογιστικών εφαρμογών, αλλά και του λογισμικού των Κυβερνοφυσικών Συστημάτων (Cyber-Physical Systems) και των συστημάτων του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things, IoT).

Το βιβλίο αυτό:

  • Έχει ως πρώτο κύριο στόχο την εξοικείωση με τις βασικές αρχές της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού, την τέχνη του προγραμματισμού, αξιοποιώντας την αντικειμενοστρεφή προσέγγιση και την έννοια της υπηρεσίας.
  • Είναι ιδανικό για τη διδασκαλία του Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού.
Στην ιστοσελίδα του συγγραφέα μπορείτε να βρείτε σχέδιο μαθήματος και να ενημερωθείτε πληρέστερα για το σύγγραμμα.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Διεργασίες, Αντικείμενα και Υπηρεσίες - Εισαγωγή στην Τεχνολογία της Java - Η Προσέγγιση Lego - Παίζοντας με τα "Τουβλάκια" - Η Java ως Αντικειμενοστρεφής Γλώσσα - Διαδικασία Ανάπτυξης (Development Process) - Κληρονομικότητα και Διεπαφές - Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής & Διαχείριση Συμβάντων - Χειρισμός Εξαιρέσεων - Ταυτόχρονος Προγραμματισμός - Kυβερνοφυσικές Διεργασίες - Αντικείμενα και Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο – Γλωσσάρι - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-961-8
Κωδικός Ευδόξου: 112690413
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 736
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Κλεάνθης Θραμπουλίδης είναι Καθηγητής με αντικείμενο το Software and System Engineering στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει για πάνω από 35 χρόνια Προγραμματισμό και Μηχανική Λογισμικού και Συστήματος. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Aalto University (Ελσίνκι), στο Saarland University (Saarbrucken, Γερμανία) και στο Technical University of Munich (TUM, Γερμανία). Για τη δουλειά του στην περιοχή του Industrial Engineering και Automation κατατάσσεται μεταξύ των 55 μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στη λίστα των πιο σπουδαίων 100.000 επιστημόνων του κόσμου.