• Τσαγγαράτος Παρασκευάς, Ηλία Ιωάννα,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-045-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122087641

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

Κατηγορίες: , , .

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Συγγραφέας/είς: “Τσαγγαράτος Παρασκευάς” “Ηλία Ιωάννα

€59.22

Ποσότητα:

Το βιβλίο Μηχανική Μάθηση και Χωρική Ανάλυση στις Γεωεπιστήμες αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνικές και οι μέθοδοι της Μηχανικής Μάθησης και Χωρικής Ανάλυσης στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων, καθώς και στη μοντελοποίηση της εκδήλωσης και εξέλιξης φυσικών φαινομένων.

Αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές που θέλουν να εντρυφήσουν στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Γεωπιστημών, προσφέροντας έναν μεγάλο αριθμό πρακτικών παραδειγμάτων και case studies. Παρουσιάζονται και σχολιάζονται οι κώδικες που αναπτύσσονται για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων στις γλώσσες προγραμματισμού Python και R.

Το παρόν σύγγραμμα υπόσχεται να εξοπλίσει τους αναγνώστες με τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις, ενισχύοντας την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν γεωπεριβαλλοντικές προκλήσεις και να εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα από την ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων. Με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, οι αναγνώστες θα αποκτήσουν ένα ισχυρό υπόβαθρο για την εφαρμογή τεχνικών Μηχανικής Μάθησης και Χωρικής Ανάλυσης, ενισχύοντας τη δυνατότητα συνεισφοράς τους στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Εισαγωγή στη Γλώσσα Python και στη Γλώσσα R - Επίλυση Προβλημάτων με Εφαρμογή Μεθόδων Μηχανικής Μάθησης - Διαχείριση Δεδομένων για Εφαρμογές Μηχανικής Μάθησης και Χωρικής Ανάλυσης - Διερευνητική Ανάλυση Δεδομένων με τη Χρήση της Γλώσσας Python και της Γλώσσας R - Αβεβαιότητα και Ασαφής Λογική - Λογιστική Παλινδρόμηση - Αφελής Ταξινομητής Bayes - Δένδρα Απόφασης - k-Εγγύτερων/Πλησιέστερων Γειτόνων - Μηχανές Διανυσμάτων Υποστήριξης - Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα - Συνδυασμός Πολλαπλών Μοντέλων (ΣΠΜ) και Εξελικτική Μάθηση και Βελτιστοποίηση - Τεχνικές και Μέθοδοι μη Εποπτευόμενης Μάθησης - Ενδεικτική Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-618-221-045-1
Κωδικός Ευδόξου: 122087641
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 672
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Παρασκευάς Τσαγγαράτος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ και διδάκτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Μηχανικών, με γνωστικό αντικείμενο την Τεχνική Γεωλογία και εφαρμογές των μεθόδων της Χωρικής Ανάλυσης και Μηχανικής Μάθησης. Συμμετέχει στη διδασκαλία των μαθημάτων "Τεχνική Γεωλογία Ι και ΙΙ", "Τεχνικές Σχεδιάσεις–Μηχανολογικό Σχέδιο–CAD", "Εδαφομηχανική και Στοιχεία Θεμελιώσεων", "Βελτίωση Γεωτεχνικής Συμπεριφοράς Γεωλογικών Σχηματισμών" και "Εφαρμογές Η/Υ στη Γεωλογία". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη διερεύνηση-ανάσχεση των φυσικών καταστροφικών φαινομένων, τις χωρικές αναλύσεις καθώς και την Μηχανική Μάθηση. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 13 ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, εκτελώντας διεργασίες τεχνικογεωλογικής χαρτογράφησης, υπαίθριας έρευνας, συλλογής και επεξεργασίας γεωτεχνικών δεδομένων, χωρικής ανάλυσης σε περιβάλλον GIS, δημιουργίας χαρτών καταλληλότητας, επικινδυνότητας και άλλων συναφών χαρτογραφικών προϊόντων. Επίσης, έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Συγγραφέας:Ηλία Ιωάννα

Η Ιωάννα Ηλία αποτελεί Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔιΠ) στο Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας-Υδρογεωλογίας, του τομέα Γεωλογικών Επιστημών, της Σχολής Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι απόφοιτη της Σχολής Θετικών Επιστημών του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2003) και το 2007 ολοκλήρωσε με επιτυχία το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία» στο ΕΚΠΑ. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Τεχνικογεωλογικά χαρακτηριστικά των μαργών στην ευρεία περιοχή Κύμης και η επίδρασή τους στις κατασκευές τεχνικών έργων: προβλήματα και αντιμετώπισή τους» ολοκληρώθηκε το 2013. Η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εφαρμογή Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και μεθόδων Μηχανικής Μάθησης στην ανάλυση και αξιολόγηση φυσικών κινδύνων, στη Τεχνική Γεωλογία, την Υδρογεωλογία και την Περιβαλλοντική Γεωλογία. Έχει υπάρξει κριτής σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε περισσότερα από 14 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.