• Anderson John

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-097-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133033207

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2025

ΣΕΛΙΔΕΣ: 622

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κυριάκος Υάκινθος, Περικλής Παναγιώτου

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΙΕΣΤΩΝ ΡΟΩΝ, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Anderson John

€72.89

Ποσότητα:

Ιστορική και Σύγχρονη Προσέγγιση

Η ανταπόκριση στις τρεις πρώτες εκδόσεις του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας από φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου υπήρξε εξαιρετικά θετική. Ως εκ τούτου, η νέα αυτή έκδοση διατηρεί μεγάλο μέρος του επιτυχημένου περιεχομένου της, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει νέα σημαντικά στοιχεία. Παραμένει πιστή στο προσιτό ύφος γραφής του συγγραφέα, το οποίο απευθύνεται άμεσα στον αναγνώστη, κεντρίζει το ενδιαφέρον του και μετατρέπει τη μελέτη της συμπιεστής ροής σε μια ευχάριστη εμπειρία. Επιπλέον, συνδυάζει την κλασική προσέγγιση του αντικειμένου με σύγχρονες εξελίξεις στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική (CFD) και τη δυναμική αερίων υψηλών θερμοκρασιών, που είναι ζωτικής σημασίας για τις σύγχρονες εφαρμογές της συμπιεστής ροής. Συνοπτικά, το βιβλίο αυτό προσφέρει μια μοναδική διδακτική και μαθησιακή εμπειρία.

Περιέχει: Πρόλογος - Συμπιεστές Ροές: Ιστορικό Υπόβαθρο και Εισαγωγή - Ολοκληρωτικές Διατυπώσεις των Εξισώσεων Διατήρησης για Ατριβείς Ροές - Μονοδιάστατες Ροές - Πλάγια Κρουστικά Κύματα & Κύματα Εκτόνωσης - Ψευδομονοδιάστατες Ροές - Διαφορικές Διατυπώσεις των Εξισώσεων Διατήρησης για Ατριβείς Ροές - Μη Μόνιμες Κυματικές Κινήσεις - Επανεξετάζοντας τις Γενικές Εξισώσεις Διατήρησης: Το Δυναμικό Ταχύτητας - Γραμμικοποιημένες Ροές - Κωνικές Ροές - Αριθμητικές Μέθοδοι για Μόνιμες Υπερηχητικές Ροές - Η Μέθοδος της Χρονοπόρευσης με Εφαρμογή σε Υπερηχητικά Αμβλέα Σώματα και σε Ακροφύσια - 3Δ Ροές - Διηχητικές Ροές - Υπερ-υπερηχητικές Ροές - Ιδιότητες των Αερίων Υψηλών Θερμοκρασιών - Ροές Υψηλών Θερμοκρασιών: Βασικά Παραδείγματα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-097-0
Κωδικός Ευδόξου: 133033207
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2025
Σελίδες: 622
Επιστ. Επιμέλεια: Κυριάκος Υάκινθος, Περικλής Παναγιώτου
Μεταφραστής: Δημήτριος Νίκ. Τερτίπης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Anderson John

Ο John D. Anderson Jr. γεννήθηκε στο Λάνκαστερ της Πενσιλβάνια (01.10.1937). Κατά το έτος 1959 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με έπαινο και λαμβάνοντας πτυχίο Αεροναυπηγικής. Μεταξύ των ετών 1959 και 1962 υπηρέτησε ως υποσμηναγός στο Εργαστήριο Αεροναυπηγικών Ερευνών της Αεροπορικής Βάσης Wright-Patterson. Στη συνέχεια και έως το έτος 1966 σπούδασε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ως υπότροφος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών των ΗΠΑ και της NASA, λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Αεροναυπηγική, ενώ το 1966 εντάχθηκε στο Εργαστήριο Υλικού Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Κατά το έτος 1973 ορίστηκε επικεφαλής του Τμήματος Αεροναυπηγών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και από το 1980 είναι Καθηγητής Αεροναυπηγικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ το 1982 του απονεμήθηκε ο τίτλος Διακεκριμένου Καθηγητή του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των ετών 1986 και 1987, ο Καθηγητής Anderson έλαβε εκπαιδευτική άδεια από το Πανεπιστήμιο και εντάχθηκε στο Smithsonian Institution (έδρα Charles Lindbergh του Εθνικού Μουσείου Αεροναυπηγικής). Η συμμετοχή του στο Εθνικό Μουσείο Αεροναυπηγικής συνεχίστηκε με παρουσία μία φορά την εβδομάδα ως ειδικού συνεργάτη στο αντικείμενο της Αεροδυναμικής, συμμετέχοντας σε ερευνητικά έργα και συγγράφοντας την ιστορία της Αεροδυναμικής. Πλέον της θέσης του ως Καθηγητή Αεροναυπηγικής, το 1993 εξελέγη πλήρες μέλος της Επιτροπής για την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Επιστημών, και το 1996 έγινε μέλος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Κατά το έτος 1996, έλαβε τον τίτλο του Διακεκριμένου Καθηγητή «Glenn L. Martin» για την εκπαίδευση των νέων αεροναυπηγών μηχανικών. Τελικά, συνταξιοδοτήθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή (1999). Σήμερα, είναι έφορος της Αεροδυναμικής στο Εθνικό Μουσείο Αεροδυναμικής & Διαστήματος του Smithsonian Institution και Καθηγητής του Ινστιτούτου «Glenn L. Martin» στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.