• Μυλωνάς Νικόλαος, Παπαδόπουλος Β.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-998-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691973

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 864

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ για Μηχανικούς, 2η Έκδοση: Με εφαρμογές στο MATLAB και το SPSS

Συγγραφέας/είς: “Μυλωνάς Νικόλαος” “Παπαδόπουλος Β.

€101.56

Ποσότητα:

Ο βασικός στόχος του βιβλίου “Πιθανότητες και Στατιστική για μηχανικούς” είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών αρχών και τεχνικών των πιθανοτήτων και της στατιστικής που οδηγούν στην συναγωγή συμπερασμάτων για έναν πληθυσμό από ένα σύνολο δεδομένων (δείγμα).

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με βασική κατεύθυνση τα τμήματα θετικών επιστημών καθώς και τμήματα μηχανικών. Για το λόγο αυτό η έμφαση δίνεται όχι τόσο στην απόδειξη της θεωρίας (αν και το βιβλίο περιέχει αρκετές αποδείξεις), αλλά στην παρουσίαση της με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει εύκολα κατανοητή η εφαρμογή της σε διάφορα πεδία επιστημών. Ιδιαίτερη προσπάθεια έχει καταβληθεί για την ανάπτυξη διδακτικών μεθόδων επίλυσης ασκήσεων. Έτσι, αντιλαμβανόμενοι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το σύγγραμμα, κρίναμε σκόπιμο να μην συμπεριλάβουμε σε αυτό ορισμένες μακροσκελείς αποδείξεις θεωρημάτων, αλλά να γεμίσουμε αυτές τις σελίδες με περισσότερα παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις, αφού στην πραγματικότητα αυτό είναι που χρειάζεται ένας φοιτητής.

Περιέχει: Σύνολα - Πιθανότητες - Διακριτές τυχαίες μεταβλητές - Συνεχείς τυχαίες μεταβλητές - Πολυδιάστατες τυχαίες μεταβλητές - Περιγραφική Στατιστική - Εκτιμητική, διαστήματα εμπιστοσύνης - Έλεγχοι υποθέσεων - Ανάλυση διασποράς - Απλή παλινδρόμηση - Πολλαπλή παλινδρόμηση - Πιθανότητες και Στατιστική με Matlab - Μη παραμετρική στατιστική - Εισαγωγή στο SPSS - Εφαρμογές του SPSS στις πιθανότητες - Εφαρμογές του SPSS στη στατιστική - Ανάλυση συσχέτισης στο SPSS

ISBN: 978-960-418-998-4
Κωδικός Ευδόξου: 112691973
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 864
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Το βιβλίο υποστηρίζεται από συνοδευτικό υλικό, το οποίο αποτελείται από λύσεις επιλεγμένων ασκήσεων ορισμένων κεφαλαίων, καθώς και αρχεία δεδομένων του SPSS (τύπου .sav) για ορισμένα παραδείγματα και ασκήσεις που φέρουν το σχετικό εικονίδιο.

Λύσεις επιλεγμένων ασκήσεων

Αρχεία SPSS (.sav)

Συγγραφέας:Μυλωνάς Νικόλαος

Ο Νίκος Μυλωνάς είναι συγγραφέας πανεπιστημιακών βιβλίων που αποτελούν κύριο διδακτικό σύγγραμμα στις σχολές του Πολυτεχνείου, των Θετικών και των Οικονομικών Επιστημών για τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Είναι Διδάκτωρ Μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Μαθηματικών και από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως εκπαιδευτικός, διδάσκει Μαθηματικά για πάνω από 30 έτη.

Συγγραφέας:Παπαδόπουλος Β.