• Καραγιαννίδης Γεώργιος, Χατζηδιαμαντής Νέστωρ,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-976-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692426

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 728

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Συγγραφέας/είς: “Καραγιαννίδης Γεώργιος” “Χατζηδιαμαντής Νέστωρ

€64.43

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο διδασκαλίας των βασικών αρχών της Θεωρίας Πιθανοτήτων και των Στοχαστικών Διαδικασιών. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς –αλλά και μεταπτυχιακούς– φοιτητές Πολυτεχνικών, Θετικών και Οικονομικών Σχολών.

Το βιβλίο: ▸ Παρουσιάζει το θεωρητικό περιεχόμενο αλλά και τις λυμένες ασκήσεις με απλό τρόπο, χωρίς όμως να χάνονται η επιστημονική ακρίβεια και η αυστηρότητα. ▸ Δίνει τις περισσότερες θεωρητικές αποδείξεις με τη μορφή παραδειγμάτων, ώστε να είναι στην κρίση του διδάσκοντος αν θα περιληφθούν ή όχι στην ύλη του μαθήματος.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι περιλαμβάνει 225 Παραδείγματα, 291 Λυμένες Ασκήσεις και 149 Άλυτες Ασκήσεις, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, που βοηθούν στην κατανόηση της θεωρίας και την αποτελεσματική προετοιμασία των φοιτητών για τις εξετάσεις.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή στη Θεωρία Πιθανοτήτων - Τυχαίες Μεταβλητές - Κατανομές Τυχαίων Μεταβλητών - Πολλαπλές Τυχαίες Μεταβλητές - Εισαγωγή στις Στοχαστικές Διαδικασίες - Απόκριση Γραμμικών Συστημάτων σε Γραμμική Είσοδο - Ειδικές Στοχαστικές Διαδικασίες - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-976-2
Κωδικός Ευδόξου: 112692426
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 728
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Ο Γεώργιος Κ. Καραγιαννίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανήκει στους Έλληνες επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο στα πεδία της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Ο Νέστωρ Χατζηδιαμαντής είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.