• Κυρανάς Ευστράτιος

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-574-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 50661179

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016

ΣΕΛΙΔΕΣ: 480

Κατηγορίες: , .

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Συγγραφέας/είς: Κυρανάς Ευστράτιος

€34.79

Ποσότητα:

Κυκλοφορεί η 3η Έκδοση

Περιέχει: Βασικές Αρχές Τοξικολογίας, Οι Προσθετικές Ύλες των Τροφίμων, Λειτουργικές Κατηγορίες Προσθετικών Υλών, Κατηγορίες Ειδικών Τροφίμων, Επισήμανση των Τροφίμων-Διατροφικοί Ισχυρισμοί, Η Θεώρηση των Κινδύνων & οι Πολιτικές Ασφάλειες των Τροφίμων, Νομοθεσία Τροφίμων, Ο Κώδικας Τροφίμων & Ποτών (Κ.Τ.Π.), Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-574-0
Κωδικός Ευδόξου: 50661179
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2016
Σελίδες: 480
Εκτύπωση: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Ευστράτιος Κυρανάς είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι Χημικός -Τεχνολόγος Τροφίμων, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη συσκευών και μεθόδων ανάλυσης τροφίμων και βιολογικών υγρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παρασκευή και τον ποιοτικό έλεγχο νέων προϊόντων διατροφής, καθώς και στη μελέτη των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής πρόσληψης ομάδων του πληθυσμού. Ασχολείται με τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, με πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, καθώς και της σχέσης των καταναλωτών με τα πρόσθετα των τροφίμων, τα συμπληρώματα διατροφής και τη διατροφική ετικέτα. Είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Διερεύνηση, Ανάλυση και Αξιολόγηση Τροφίμων και Διατροφικών Συνηθειών“.

Έχει διατελέσει μέλος εθνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών επιτροπών (του IDF -“Main Components in Milk”, της EFSA -“European Food Consumption Database”, του ΕΦΕΤ -“Διατροφή”), Ερευνητής και Επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων, δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Στο Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Διευθυντής του Τομέα Τροφίμων-Διατροφής, Διευθυντής ερευνητικών εργαστηρίων, Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS.