• Κουρτίδης Κ.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-073-4

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: Αναμένεται

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 296

Κατηγορίες: , .
Κατηγορίες: ,

ΒΙΟΓΕΩΧΗΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Κουρτίδης Κ.

€25.30

Ποσότητα:

Η Ανακύκλωση στο Παγκόσμιο Φυσικό Γεωσύστημα ή Πώς Λειτουργεί η Γη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγική προσέγγιση στο αντικείμενο της Βιογεωχημείας. Η Βιογεωχημεία εξετάζει τις διάφορες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στην ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς, τη βιόσφαιρα και τη λιθόσφαιρα –τόσο σε μικρές όσο και σε πολύ μεγάλες χρονικές κλίμακες– και τη σύνδεση που έχουν αυτές με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Στόχος αυτού του συγγράμματος είναι να προσφέρει μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα των διαφορετικών πτυχών της Βιογεωχημείας, χωρίς να προχωρήσει σε μεγάλη εμβάθυνση στην καθεμία από αυτές. H Βιογεωχημεία αποτελεί έναν διεπιστημονικό κλάδο, οπότε κάθε σχετικό βιβλίο είναι λιγότερο ή περισσότερο επηρεασμένο από το επιστημονικό υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντα του συγγραφέα, και το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, πτυχές της Βιογεωχημείας που σχετίζονται με την ατμόσφαιρα και το κλίμα αναπτύσσονται ίσως πιο εκτεταμένα από εκείνες που έχουν σχέση με ζωντανούς οργανισμούς και μικροβιακές διεργασίες, αν και οι τελευταίες αποτελούν θεμελιώδεις λίθους πολλών βιογεωχημικών κύκλων.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Το Γεωσύστημα - Χημεία Διαλυμάτων και Χημεία Οξειδοαναγωγής - Τα Μαθηματικά Προσομοίωσης Βιογεωχημικών Κύκλων - Ο Κύκλος του Θείου - Ο Κύκλος του Άνθρακα - Ο Κύκλος του Αζώτου - Ο Κύκλος του Φωσφόρου - Ο Κύκλος του Οξυγόνου - Ανασκόπηση των Ανθρώπινων Επεμβάσεων στους Παγκόσμιους Βιογεωχημικούς Κύκλους - Πίνακες και Δεδομένα - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-073-4
Κωδικός Ευδόξου: Αναμένεται
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 296
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Κουρτίδης Κ.

Ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης είναι Καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Τεχνολογίας στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ. Εχει πτυχίο Φυσικής από το ΑΠΘ και έκανε το διδακτορικό του στο Max-Planck Institute for Aeronomy, στη Γερμανία. Μετά το διδακτορικό του εργάστηκε στο ΜΡΙ for Aeronomy και στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του ΑΠΘ, προτού καταλήξει στη σημερινή του θέση το 2003, μετά και από σύντομες συνεργασίες με διάφορα ιδρύματα του εξωτερικού.