• Ευκολίδης Νικόλαος, Κυράτσης Παναγιώτης, Μανάβης Αθανάσιος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-056-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122086813

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 864

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Ευκολίδης Νικόλαος” “Κυράτσης Παναγιώτης” “Μανάβης Αθανάσιος

€99.88

Ποσότητα:

Η Σχεδίαση και Πρωτοτυποποίηση Προϊόντων αποτελεί ένα βιβλίο για την εισαγωγή του αναγνώστη σε θέματα πρωτοτυποποίησης αντικειμένων και κατασκευής μοντέλων από φυσικά ή τεχνητά υλικά. Καταγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά της πρωτοτυποποίησης, καθώς και οι βασικές χρήσεις της σε όλη τη σχεδιαστική διαδικασία. Έννοιες και λειτουργίες, όπως η αντικατάσταση υλικού, η επανάληψη δοκιμών, η πιστότητα πρωτοτύπου και το περιβάλλον χρήσης, θα αναλυθούν διεξοδικά, περιγράφοντας τις βασικές αρχές της πρωτοτυποποίησης. Σχετικά με τις χρήσεις, οι λειτουργίες που θα παρουσιαστούν αφορούν τις εξής πτυχές της πρωτοτυποποίησης: παραγωγή ιδεών, δοκιμές από τον χρήστη, επικοινωνία αντικειμένων, αλληλεπίδραση με χρήστες και τελική επικύρωση πρωτότυπων μοντέλων. Επίσης, στοιχεία του βασικού πυρήνα του βιβλίου αποτελούν οι περιγραφές των συνολικών διαδικασιών για τη δημιουργία αντικειμένων και η παρουσίαση όλων των εργαλείων, των μηχανών και των υλικών που πρωταγωνιστούν στις διαδικασίες πρωτοτυποποίησης και κατασκευής μοντέλων.

Το σύνολο των παραδειγμάτων αφορά απλές γεωμετρίες αλλά και περισσότερο σύνθετα αντικείμενα. Η επιλογή τους έγινε με σκοπό να δοθεί στον αναγνώστη η πλήρης εμπειρία κατασκευής πρωτοτύπων. Κάθε παράδειγμα καταγράφεται βήμα προς βήμα με τη χρήση φωτογραφικού υλικού. Με βάση τις ασκήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και δικές του εκδοχές για προϊόντα της προτίμησής του. Η παρούσα δεύτερη έκδοση του βιβλίου περιλαμβάνει μια σειρά παραδειγμάτων σε τέσσερα επίπεδα δυσκολίας. Οι μελέτες περίπτωσης έχουν την εξής δομή: απόδοση του σκεπτικού σχεδίασης (concept), βασικά σκίτσα αναφοράς, τρισδιάστατος σχεδιασμός αντικειμένου CAD, φωτορεαλισμός προϊόντος, διαδικασία πρωτοτυποποίησης, καθώς και χρήση και δοκιμή προϊόντος.

Περιέχει: Πρωτοτυποποίηση και Κατασκευή Προϊόντων - Χαρτί, Χαρτόνι και Μακετόχαρτο - Ξύλο Μπάλσα -  Πηλός - Νέες τεχνολογίες και Πρωτοτυποίηση - Μελέτες Περιπτώσεων (Επίπεδο Ι) - Μελέτες Περιπτώσεων (Επίπεδο ΙΙ) - Μελέτες Περιπτώσεων (Επίπεδο ΙΙΙ) - Μελέτες Περιπτώσεων (Επίπεδο IV) - Ευρετήριο - Λίστα Εικόνων - Βιβλιογραφία

ISBN: 978-618-221-056-7
Κωδικός Ευδόξου: 122086813
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 864
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Νικόλαος Ευκολίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Συστήματα CAD/CAM και στο Σχεδιασμό Προϊόντων. Διαθέτει συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχεδιασμού και νέων τεχνολογιών και έχει παρουσία σε κλαδικά περιοδικά, περιοδικά με θεματική το design με σχετικά άρθρα. Τέλος, έχει στο όνομα του σειρά από επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει καταχωρημένο μεγάλο αριθμό Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ. Η ιστοσελίδα του είναι www.efkolidis.eu.

Ο Παναγιώτης Κυράτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.com). Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου CODE+ (Computational design and Digital Fabrication) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και πάνω από 150 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών βραβείων για το σχεδιασμό προϊόντων Good Design Awards.

Συγγραφέας:Μανάβης Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Μανάβης εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού (heptahedron.studio) και είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων όπου διδάσκει το μάθημα Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Παράλληλα είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου CODE+ Lab (Computational Design & Digital Fabrication Laboratory) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. To ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στις περιοχές του σχεδιασμού προϊόντων, του υπολογιστικού σχεδιασμού, design thinking, πρωτοτυποποίηση προϊόντων και της οπτικής επικοινωνίας (branding). Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Good Design Awards. Τέλος, είναι συν-συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για το βιομηχανικό σχεδιασμό από τις εκδόσεις Τζιόλα. Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.manavis.eu.