• Μαλατέστας Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-082-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: Αναμένεται

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 832

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μαλατέστας Π.

€97.74

Ποσότητα:

Τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελούν ένα από τα πλέον βασικά μαθήματα της ειδικότητας του ενεργειακού ηλεκτρολόγου μηχανικού, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Το μεγάλο μέγεθος και η πολυπλοκότητα της δομής των σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας –λαμβάνοντας υπόψη και ευρύτερα ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα– απαιτούν ουσιαστική γνώση τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής συμπεριφοράς τους, για την εξασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης από λειτουργική, οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά. Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει και η ραγδαία εξέλιξη της ηλεκτρονικής και των υπολογιστικών συστημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης αποδοτικότερων συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της ειδικότητας του ηλεκτρολόγου μηχανικού αλλά και συγγενικών ειδικοτήτων, καθώς επίσης και σε μηχανικούς της πράξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη και την ανάλυση των βασικών εννοιών και των φαινομένων που σχετίζονται με την κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πολλά και κατάλληλα επιλεγμένα παραδείγματα και εφαρμογές.

Περιέχει: Εισαγωγή - Βασικές Αρχές από τη Θεωρία Κυκλωμάτων - Μετασχηματιστές - Σύγχρονες Γεννήτριες - Παράμετροι Γραμμών Μεταφοράς - Μοντελοποίηση Γραμμών Μεταφοράς - Το ανά Μονάδα Σύστημα - Ανάλυση Ροών Φορτίου - Έλεγχος της Παραγόμενης Ισχύος - Ανάλυση Σφαλμάτων - Ανάλυση Μεταβατικής Ευστάθειας - Μηχανικά και Ηλεκτρικά Χαρακτηριστικά Γραμμών Μεταφοράς - Οικονομική Λειτουργία Συστήματος - Δυναμική Ανάλυση Σύγχρονης Γεννήτριας - Προστασία ΣΗΕ - Εισαγωγικές Έννοιες - Συστήματα Μεταφοράς ΥΤ με ΣΡ - Συστήματα Γειώσεων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Όρων

ISBN: 978-618-221-082-6
Κωδικός Ευδόξου: Αναμένεται
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 832
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Μαλατέστας Π.

Ο Παντελής Μαλατέστας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση, τη δυναμική ανάλυση και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπως Αυτόματος Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σύγχρονα Ηλεκτρομηχανικά Κινητήρια Συστήματα, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εξυπνα Δίκτυα. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα συγγράμματα  Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακός Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, κ.ά.