• Εμίρης Δημήτριος, Κουλουριώτης Δημ.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-080-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133025578

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Βελτιωμένη Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 680

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, 4η Βελτιωμένη Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Εμίρης Δημήτριος” “Κουλουριώτης Δημ.

€58.40

Ποσότητα:

Το παρόν βιβλίο καλύπτει εις βάθος και εύρος θέματα της λεγόμενης κλασικής Ρομποτικής, δηλαδή της μηχανικής, του σχεδιασμού τροχιάς και του αυτομάτου ελέγχου.

Εν προκειμένω, τα Κεφάλαια 1 και 2 συνιστούν μια εισαγωγική παρουσίαση γενικών εννοιών, μεθοδολογιών και εξελικτικών χαρακτηριστικών της Ρομποτικής, ως επιστημονικού και τεχνολογικού πεδίου, ενώ τα Κεφάλαια 3 έως 7, αφιερώνονται στη μελέτη της κινηματικής ανάλυσης (ευθείας και αντίστροφης), της στατικής και δυναμικής ανάλυσης και του αναλυτικού σχεδιασμού τροχιάς και εκτέλεσης κίνησης. Στο Κεφάλαιο 8 παρουσιάζονται βασικές τεχνικές αυτομάτου ελέγχου ρομπότ, καθώς και η υπολογιστική και επικοινωνιακή αρχιτεκτονική του συστήματος ελέγχου του ρομπότ PUMA. Τέλος, στο Κεφάλαιο 9 εξετάζεται πλήθος μελετών περίπτωσης για την εμπέδωση της θεματολογίας. Σε όλα τα κεφάλαια παρατίθενται εφαρμογές της θεωρίας και παραδείγματα, πολλά εκ των οποίων αφορούν πραγματικά ρομπότ, ενώ ορισμένα αποτελούν παραδείγματα «κορμού», καθότι ασχολούνται συστηματικά με τις ρομποτικές γεωμετρίες που εξετάζονται σε όλη την έκταση του βιβλίου. Ο αναγνώστης αποκτά κατ’ αυτόν τον τρόπο μια σαφή εικόνα της πρακτικής και θεωρητικής αντιμετώπισης αρκετών τύπων ρομπότ. Σημαντική διακρίνουσα αποτελεί η παράθεση 125 και πλέον λυμένων προβλημάτων σε όλη την έκταση του βιβλίου, ενώ τα περισσότερα απαιτούν τη συνδυαστική (και κριτική) χρήση γνώσεων που αντιστοιχούν σε περισσότερα του ενός κεφάλαια. Έχει καταβληθεί προσπάθεια παρουσίασης της θεματολογίας με διδακτικό και αυτάρκη τρόπο.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, όσο και σε μηχανικούς, πληροφορικούς και άλλες συναφείς ειδικότητες των τεχνολογικών και θετικών επιστημών, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό το οποίο θέλει να ενημερωθεί για τις αρχές και τις μεθοδολογίες της Ρομποτικής.

Περιέχει: Εισαγωγή - Ένα Γενικό Παράδειγμα - Κινηματική Περιγραφή Ρομπότ - Αντίστροφη Kινηματική Ανάλυση Ρομπότ - Κινηματική Ταχύτητας και Στατική Ρομπότ - Δυναμική των Ρομπότ - Σχεδιασμός Τροχιάς Ρομπότ - Έλεγχος Ρομποτικών Χειριστών - Μελέτες Περίπτωσης - Βιβλιογραφία - Λεξιλόγιο - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-080-2
Κωδικός Ευδόξου: 133025578
Έκδοση: 4η Βελτιωμένη Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 680
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Εμίρης Δημήτριος

Ο Καθηγητής Δημήτριος Εμίρης (Διπλ. Η-Μ., M.Sc., Ph.D.) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Το 1987 απέκτησε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Απέκτησε το δίπλωμα Master of Science και το διδακτορικό του (Ph.D.) στην επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, το 1988 και το 1991, αντίστοιχα, από το University of Rochester, NY, των ΗΠΑ. Σήμερα, είναι Καθηγητής του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (emiris@unipi.gr). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Ρομποτική, τη Διοίκηση Έργων και τη Διοίκηση Παραγωγής, καθώς και τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 σχετικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά κ αι συνέδρια καθώς και δύο επιστημονικά συγγράμματα, το πρώτο με αντικείμενο τη Ρομποτική και το δεύτερο με αντικείμενο τη Διοίκηση Έργων (Project Management). Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών σε έργα βιομηχανικής συντήρησης, βελτιστοποίησης εφοδιαστικής αλυσίδας, σχεδιασμού επιχειρησιακών διεργασιών κλπ. Ο Δημήτριος Εμίρης έχει ευρεία διδακτική εμπειρία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό χώρο, διά ζώσης και εξ αποστάσεως (e-learning). Από το 2008 είναι πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP®).

Συγγραφέας:Κουλουριώτης Δημ.

Ο Δημήτριος Ευαγ. Κουλουριώτης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει διατελέσει Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ και Αν. Πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (συγχωνεύτηκε) και στο Τμήμα ΜΠΔ, καθώς και Γραμματέας της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ. Γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής, και είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ (ΔΠΘ), ΜΔΕ Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ (Πολυτεχνείο Κρήτης) και ΔΔ στα Ευφυή Συστήματα (στο Τμήμα ΜΠΔ του Πολολυτεχνείου Κρήτης - 2001).

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η υπολογιστική και τεχνητή νοημοσύνη, τα ευφυή συστήματα, η μηχανική μάθηση, η πολύ-κριτήρια λήψη αποφάσεων, η βελτιστοποίηση, η ανάλυση δεδομένων και σήματος, η μηχανική γνώσεων και αποφάσεων, καθώς και οι εφαρμογές αυτών κυρίως στη βιομηχανική παραγωγή και διοίκηση, στη βιομηχανική πληροφορική, στη ρομποτική, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής, στη διοίκηση έργων, στη διοίκηση ολικής ποιότητας, στη διοίκηση καινοτομίας, στη διαχείριση κινδύνων κ.ά. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στα προκείμενα πεδία (άνω των 200 άρθρων) σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, βιβλία και συνέδρια και το έργο του έχει τύχει ευρείας διεθνούς αναγνώρισης.

Έχει συγγράψει άλλα δύο συγγράμματα με θέμα τη «Διοίκηση Παραγωγής και Επιχειρησιακών Λειτουργιών» και τη «Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Επιχειρησιακής Αριστείας». Έχει επιμεληθεί επίσης την ελληνική έκδοση βιβλίων με θέματα συναφή με Μηχανική Μάθηση, Τεχνολογία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε διάφορα ΑΕΙ και προγράμματα, και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών και τεχνολογικών-αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων είτε ως ερευνητής είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος.