• McConnell Campbell R., Brue Stanley L., Macpherson David A.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-964-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692322

ΕΚΔΟΣΗ: 12η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 520

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέλιος Ρουπακιάς, Αθηνά Οικονόμου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Μια Σύγχρονη Προσέγγιση, 12η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “McConnell Campbell R.” “Brue Stanley L.” “Macpherson David A.

€60.17

Ποσότητα:

Το βιβλίο «Τα Οικονομικά της Εργασίας: Μια Σύγχρονη Προσέγγιση, 12η Έκδοση»  παρουσιάζει τα οικονομικά της εργασίας ως ένα εφαρμοσμένο πεδίο της μικροοικονομικής και μακροοικονομικής θεωρίας. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν νέες και ενημερωμένες συζητήσεις οικονομικών τάσεων, ζητημάτων δημόσιας πολιτικής, κάλυψης περιεχομένου και παραδειγμάτων από τον «Κόσμο της Εργασίας», έτσι ώστε να βοηθήσουν τους φοιτητές να εφαρμόσουν τα οικονομικά της εργασίας, ενώ παράλληλα περιλαμβάνουν και παραδοσιακά θέματα. Το συνεπές πλαίσιο, καθώς και το σαφές, άμεσο και συστηματοποιημένο στυλ γραφής βοηθούν τους φοιτητές να κατανοήσουν έννοιες ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο στα οικονομικά.

Περιέχει: Οικονομικά Της Εργασίας: Εισαγωγή και Επισκόπηση - Η Θεωρία της Ατομικής Προσφοράς Εργασίας - Πληθυσμός, Ποσοστά Συμμετοχής και Ώρες Εργασίας - Ποιότητα Εργασίας: Επένδυση σε Ανθρώπινο Κεφάλαιο - Η Ζήτηση Εργασίας - Καθορισμός των Μισθών και Κατανομή της Εργασίας - Εναλλακτικά Συστήματα Αμοιβών και Αποτελεσματικότητα Εργασίας - Η Δομή των Μισθών - Κινητικότητα, Μετανάστευση και Αποτελεσματικότητα - Εργατικά Συνδικάτα και Συλλογικές Διαπραγματεύσεις - Ο Οικονομικός Αντίκτυπος των Εργατικών Συνδικάτων - Κυβέρνηση και Αγορά Εργασίας: Απασχόληση, Δημόσιες Δαπάνες και Φορολογία - Κυβέρνηση και Αγορά Εργασίας: Νομοθεσία και Ρύθμιση - Διακρίσεις στην Αγορά Εργασίας - Αναζήτηση Εργασίας: Εξωτερική και Εσωτερική - Η Κατανομή των Προσωπικών Αποδοχών - Παραγωγικότητα της Εργασίας: Μισθοί, Τιμές και Απασχόληση - Απασχόληση και Ανεργία - Πηγές Πληροφοριών για τα Οικονομικά της Εργασίας - Γλωσσάρι - Απαντήσεις στις Ερωτήσεις «Η Σειρά Σας» - Ευρετήριο - Πίνακας Στατιστικών Στοιχείων

ISBN: 978-960-418-964-9
Κωδικός Ευδόξου: 112692322
Έκδοση: 12η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 520
Επιστ. Επιμέλεια: Στέλιος Ρουπακιάς, Αθηνά Οικονόμου
Μεταφραστής: Λίνα Γουσίου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:McConnell Campbell R.

Ο Campbell R. McConnell απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, αφού πρώτα έλαβε πτυχία από το Cornell College και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν από το 1953 έως τη συνταξιοδότησή του το 1990. Είναι επίσης συν-συγγραφέας του κορυφαίου εισαγωγικού εγχειριδίου οικονομικών Economics, 21/e (McGraw-Hill/Irwin), καθώς και του Essentials of Economics, 3/e και των σύντομων εκδόσεων Macroeconomics και Microeconomics (όλα από τους εκδοτικούς οίκους McGraw-Hill/Irwin). Έχει επίσης επιμεληθεί αναγνωστικά βιβλία για τα μαθήματα Αρχές των Οικονομικών και Οικονομικά της Εργασίας. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Διακεκριμένης Διδασκαλίας του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα και το Βραβείο Ακαδημαϊκής Ελευθερίας James A. Lake και είναι πρώην πρόεδρος της Midwest Economics Association. Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντός του είναι τα οικονομικά της εργασίας και η οικονομική εκπαίδευση. Διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή ηχογραφήσεων τζαζ και του αρέσει να διαβάζει την ιστορία της τζαζ.

Συγγραφέας:Brue Stanley L.

Ο Stanley L. Brue έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Augustana College (SD) και έλαβε το Βραβείο Διακεκριμένων Επιτευγμάτων το 1991. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν. Ήταν καθηγητής στο Pacific Lutheran University, όπου έχει τιμηθεί ως αποδέκτης του βραβείου επιτευγμάτων του Τμήματος/Σχολής Burlington Northern. Έχει επίσης λάβει το εθνικό Βραβείο Leavey για την αριστεία στην οικονομική εκπαίδευση. Ο καθηγητής Brue έχει διατελέσει εθνικός πρόεδρος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Omicron Delta Epsilon International Economics Honorary. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Economic Scenes, 5/e (Prentice-Hall), Economics, 21/e (McGraw-Hill/Irwin), The Evolution of Economic Thought, 8/e (South-Western), Essentials of Economics, 3/e (McGraw-Hill/Irwin) και στις σύντομες εκδόσεις των Macroeconomics και Microeconomics (McGraw-Hill/Irwin). Για χαλάρωση, του αρέσουν τα διεθνή ταξίδια, η παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων και το σκι με την οικογένεια και τους φίλους του.

Συγγραφέας:Macpherson David A.

Ο David A. Macpherson έλαβε το πτυχίο του και το διδακτορικό του από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι E. M. Stevens καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Trinity. O καθηγητής Macpherson είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε κορυφαία περιοδικά οικονομικών της εργασίας και βιομηχανικών σχέσεων, όπως το Journal of Labor Economics, το Industrial and Labor Relations Review και το Journal of Human Resources. Είναι συν-συγγραφέας του ετήσιου Βιβλίο Δεδομένων για τα Μέλη και τις Αποδοχές των Συνδικάτων: Υπολογισμοί από την Τρέχουσα Έρευνα Πληθυσμού, που δημοσιεύεται από το Bureau of National Affairs. Είναι επίσης συν-συγγραφέας του βιβλίου Pensions and Productivity and Economics: Private and Public Choice, 16/e. Η ειδικότητά του είναι τα εφαρμοσμένα οικονομικά της εργασίας. Ο καθηγητής Macpherson έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Νότιας Οικονομικής Ένωσης. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις συντάξεις, τις διακρίσεις, την απορρύθμιση της βιομηχανίας, τα εργατικά συνδικάτα και τον κατώτατο μισθό. Του αρέσει να ακούει κλασικό ροκ, να βλέπει ταινίες και θεατρικά έργα, να βλέπει τον κόσμο και να πηγαίνει στην παραλία με την οικογένειά του.