• Κοταρέλα Φρειδερίκη, Παπανικολάου Νικόλαος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-845-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 86055105

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 728

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορίες: , , .

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΕ

Συγγραφέας/είς: “Κοταρέλα Φρειδερίκη” “Παπανικολάου Νικόλαος

€63.75

Ποσότητα:

Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει διεξοδικά και τεκμηριωμένα το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ελληνική επικράτεια. Με τη χρήση παραδειγμάτων εφαρμογής, μελέτης περιπτώσεων εγκατάστασης των ΑΠΕ τόσο μικρής (κτηριακές εγκαταστάσεις) όσο και μεγάλης κλίμακας, το παρόν βιβλίο, αποτελούμενο από δεκατρία κεφάλαια, επεξηγεί με τρόπο συστηματικό το νομοθετικό υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή του στην εγκατάσταση οποιασδήποτε τεχνολογίας ΑΠΕ.

Αρχικά, στο πρώτο Κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες που διέπουν τις ΑΠΕ και περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση των ΑΠΕ στην Ευρώπη,  καθώς και οι σχετικοί αναπτυξιακοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν συνεχεία, στο δεύτερο Κεφάλαιο παρουσιάζονται οι Αγορές Ενέργειας, ο τρόπος λειτουργίας τους και αναλύεται η δομή τόσο της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας όσο και της Αγοράς Φυσικού Αερίου. Στο τρίτο Κεφάλαιο γίνεται η ανάλυση του θεσμικού πλαισίου των ΑΠΕ, ξεκινώντας από το γενικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο περιγράφει την εγκατάσταση και λειτουργία τους στην ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, το θεσμικό πλαίσιο των ΑΠΕ χωρίζεται σε επιμέρους κεφάλαια, ανάλογα με την τεχνολογία στην οποία αναφέρεται, ενώ παρουσιάζεται και το νομοθετικό πλαίσιο των εφεδρικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ζ). Τέλος, το παρόν βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου των κτηρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, τα οποία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ευρωπαϊκή και ελληνική ενεργειακή πολιτική.


Περιέχει: Εισαγωγή στις ΑΠΕ, Αγορές Ενέργειας, Εισαγωγή στο γενικό θεσμικό πλαίσιο των ΑΠΕ, Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Αιολικά Συστήματα, Ηλιοθερμικά Συστήματα, Συστήματα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης, Γεωθερμικά Συστήματα, Υδροηλεκτρικά Συστήματα, Συστήματα Βιομάζας–Βιοαερίου, Υβριδικά Συστήματα, Συστήματα Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-845-1
Κωδικός Ευδόξου: 86055105
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 728
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Η Φρειδερίκη Κοταρέλα είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Τεχνολογίες Συστημάτων Ενέργειας και Εκμετάλλευσης Ανανεώσιμων Ενεργειακών Πηγών από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος, με αντικείμενο τον βέλτιστο σχεδιασμό ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτηρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και βασικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας Ηλεκτρονικών Ισχύος του ΔΠΘ (PEL@DUTH).
Ο Νίκος Παπανικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και Συντονιστής της ερευνητικής ομάδας Ηλεκτρονικών Ισχύος του ΔΠΘ (PEL@DUTH). Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Ηλεκτρονικά Ισχύος και τις εφαρμογές τους στις τεχνολογίες ΑΠΕ–ΕΞΕ, τον εξηλεκτρισμό των υποδομών και των μέσων μεταφοράς, καθώς και τον σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων.