• DeMarr Beverly J., De Janasz Suzanne C.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-607-5

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 59382916

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017

ΣΕΛΙΔΕΣ: 560

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φλώρα Κοκκινάκη, Αλέξης Αρβανίτης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Συγγραφέας/είς: “DeMarr Beverly J.” “De Janasz Suzanne C.

€30.85

Ποσότητα:

Περιέχει: ΜΕΡΟΣ Ι: Θεμέλια της Διαπραγμάτευσης και της Επίλυσης Διαφορών, Εισαγωγή, Η Γλώσσα των Διαπραγματεύσεων, ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Διαδικασίες Διαπραγμάτευσης, Διανεμητικές Διαπραγματεύσεις, Ενοποιητικές διαπραγματεύσεις,  Συγκρούσεις και Επίλυση Διαφορών, ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: Διαπροσωπικά χαρακτηριστικά/Χαρακτηριστικά πλαισίου, Η Αυτεπίγνωση και ο Αντίκτυπος της στις Διαπραγματεύσεις, Η Επικοινωνία στις Διαπραγματεύσεις, Ο Ρόλος και η Σημασία της Πειθούς στις Διαπραγματεύσεις, Η Φύση των Σχέσεων στις Διαπραγματεύσεις και η Επίλυση, Διαφορών, Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Ομαδικές και Πολυμερείς Διαπραγματεύσεις, ΜΕΡΟΣ IV: Εφαρμογές των Θεωριών Διαπραγμάτευσης και Επίλυσης Διαφορών, Διαπραγματεύσεις στον Εργασιακό Χώρο, Διαπραγματεύσεις Αγοράς ή Πώλησης Αυτοκινήτων, Διαπραγματεύσεις Ακινήτων με Σκοπό τη Στέγαση ή την Εμπορική Χρήση, Διαπραγματεύσεις για το Μέλλον, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α: Διαπραγμάτευση με Εργατικά Σωματεία, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: Βιογραφικά Σημειώματα και Συνοδευτικές Επιστολές, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-607-5
Κωδικός Ευδόξου: 59382916
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2017
Σελίδες: 560
Επιστ. Επιμέλεια: Φλώρα Κοκκινάκη, Αλέξης Αρβανίτης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Συγγραφέας:DeMarr Beverly J.
Συγγραφέας:De Janasz Suzanne C.

Η Suzanne C. de Janasz, PhD, είναι καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανάλυσης και Επίλυσης Συγκρούσεων στο George Mason University στο Fairfax της Βιρτζίνια. Προηγουμένως, η Suzanne κατείχε τη Διακεκριμένη Έδρα Thomas Gleed του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Seattle University, στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Εκεί δίδασκε σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της διοίκησης επιχειρήσεων, και ήταν μέντορας νεότερων καθηγητών. Επίσης, διηύθυνε το παράρτημα του HERA (Her Equality Rights and Autonomy) στο Σιάτλ, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βοηθά πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων ή γυναίκες που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης, παρέχοντας mentoring και υποστήριξη σε θέματα ανάπτυξης καριέρας και επιχειρηματικότητας. Πριν έρθει στο Σιάτλ, η Suzanne ήταν καθηγήτρια Ηγεσίας και Ανάπτυξης Οργανισμών στο IMD, στη Λωζάνη της Ελβετίας. Εκεί σχεδίασε και εφάρμοσε προγράμματα για μεσαία και ανώτερα στελέχη σε παγκόσμιες εταιρείες, με εξειδίκευση στην ηγεσία, στις διαπραγματεύσεις, στο mentoring και στη σταδιοδρομία, στην οργανωσιακή ανάπτυξη και αλλαγή, στη δημιουργικότητα/καινοτομία, στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, στην επιχειρηματικότητα και στις διαπροσωπικές/διοικητικές δεξιότητες. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων διδασκαλίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: το βραβείο Mid-Career Distinguished Educator Award το 2017, από το MOBTS Teaching Society for Management Educators· μια υποτροφία Fulbright (Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία). Η Suzanne συνεχίζει να διευθύνει ή να διδάσκει σε προγράμματα για στελέχη επιχειρήσεων στο Mason, το Harvard, το ESMT (Γερμανία), σε άλλες σχολές (π.χ. IEDC στη Σλοβενία, QUT στην Αυστραλία) και παράλληλα κάνει την πρακτική της ως σύμβουλος.

Η έρευνα της Suzanne σχετικά με το mentoring, τη σταδιοδρομία, τη σύγκρουση εργασίας/οικογένειας, τη διαπραγμάτευση και την ηγεσία είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά, όπως τα: Harvard Business Review, Academy of Management Executive, Journal of Organizational Behavior, Journal of Vocational Behavior, British Journal of Management, Career Development International και Journal of Management Education. Επιπλέον εμφανίζεται συχνά σε εγχώριες και διεθνείς εφημερίδες, διαδικτυακές εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών εκδόσεων του HBR και του CNN) και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η δεύτερη έκδοση του συγγράμματός της Negotiation and Dispute Resolution (σε συνεργασία με την Beverly DeMarr) εκδόθηκε το 2019. Η ίδια συμβουλεύει τακτικά διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Κατείχε ηγετικούς ρόλους στην Academy of Management (π.χ. Πρόεδρος του Τμήματος Καριέρας), στην Southern Management Association και στο MOBTS.

Αφού έλαβε πτυχίο μουσικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, η Suzanne έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Marshall School of Business, στο University of Southern California (USC). Μεταξύ των δύο πτυχίων, εργάστηκε για πέντε χρόνια ως οργανωσιακός σύμβουλος στον κλάδο της αεροδιαστημικής.