• Bateman Thomas S., Konopaske Robert,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-032-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122077402

ΕΚΔΟΣΗ: 15η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 696

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κατερίνα Κ. Σαρρή, Παύλος Δελιάς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ηγεσία και Συνεργασία σε Έναν Ανταγωνιστικό Κόσμο, 15η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Bateman Thomas S.” “Konopaske Robert

€78.48

Ποσότητα:

Η Διοίκηση των Επιχειρήσεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, μια και από τη φύση της είναι μια δυναμική και δημιουργική διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι οργανισμοί στο εσωτερικό και το εξωτερικό τους περιβάλλον. Η αποτελεσματική της εφαρμογή απαιτεί βαθιά γνώση των αρχών και της λογικής που τη διέπουν, για κάθε οργανισμό που θέλει να πετύχει τους στόχους του, είτε είναι δημόσιος είτε ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός ή κερδοσκοπικός, βιομηχανική επιχείρηση ή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, ακόμα και μεμονωμένα άτομα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Σε ένα σύνθετο και ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, όπως το σημερινό, οι λειτουργίες της Διοίκησης των Επιχειρήσεων είναι ακόμη πιο δύσκολο να εφαρμοστούν αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο απαραίτητες από ποτέ για την επιβίωση και την ανάπτυξη των οικονομικών οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, στην 15η έκδοσή του, το βιβλίο ακολουθεί μια προσέγγιση που είναι προσανατολισμένη στα αποτελέσματα και η οποία καταλήγει σε μοναδικά συμπεράσματα. Δίνει έμφαση σε έξι διαστάσεις της επίδοσης, οι οποίες προσφέρουν αξία στους πελάτες και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους οργανισμούς. Τέλος, οι μελέτες περιπτώσεων αναλύονται σε τρία μέρη και εστιάζουν στους σύγχρονους επιχειρηματικούς ηγέτες και σε σημαντικές εταιρείες ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών.

Περιέχει: Πρόλογος - Διοίκηση και Επίδοση - Εξωτερικό και Εσωτερικό Περιβάλλον - Διοικητική Λήψη Αποφάσεων - Προγραμματισμός και Στρατηγική Διοίκηση (Στρατηγικό Management) - Ηθική, Εταιρική Ευθύνη και Αειφορία - Διεθνής Διοίκηση Επιχειρήσεων - Επιχειρηματικότητα - Η Οργανωτική Δομή - Ο Προσαρμοστικός Οργανισμός - Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων - Καλλιέργεια της Ποικιλομορφίας και της Ενσωμάτωσης - Η Ηγεσία - Παρακινώντας (Παροχή Κινήτρων) για Αύξηση Επίδοσης - Η Ομαδική Εργασία - Η Επικοινωνία - Διοικητικός Έλεγχος - Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Δημιουργία και Διαχείριση της Αλλαγής - Βιβλιογραφία - Γλωσσάρι - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-032-1
Κωδικός Ευδόξου: 122077402
Έκδοση: 15η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 696
Επιστ. Επιμέλεια: Κατερίνα Κ. Σαρρή, Παύλος Δελιάς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος
Μεταφραστής: Παύλος Γκάσης
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Bateman Thomas S.

Ο Thomas S. Bateman είναι Ομότιμος Καθηγητής (τώρα ζει στο Maine) στην Εμπορική Σχολή McIntire του University of Virginia. Για αρκετά χρόνια, πριν την ένταξή του στο University of Virginia, δίδαξε ηγεσία και οργανωσιακή συμπεριφορά σε φοιτητές κάθε επιπέδου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας-Chapel Hill· στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διαχείρισης (IMD) στη Λωζάνη, Ελβετία· και στο Texas A&M University. Ο καθηγητής Bateman απέκτησε το διδακτορικό του στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Indiana University και το πτυχίο του από το University of Miami.

Είναι ένας ενεργός ερευνητής στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων (management), συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Συμμετείχε στη συντακτική επιτροπή των επιστημονικών περιοδικών Academy of Management Review, Academy of Management Journal και Journal of Management. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Academy of Management Journal, Academy of Management Review, Journal of Applied Psychology, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Journal of Organizational Behavior, Human Relations, Journal of Macromarketing και Proceedings of the National Academy of Sciences.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Tom επικεντρώνονται στην προδραστική συμπεριφορά (συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας) των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, με μια πρόσφατη στροφή προς την προδραστική συμπεριφορά που στοχεύει στην περιβαλλοντική δράση και στην αειφορία/βιωσιμότητα. Η προδραστική συμπεριφορά δηλαδή οι μακροπρόθεσμες συμπεριφορές που αποσκοπούν να αλλάξουν τις τρέχουσες τάσεις, να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα και να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον— έχει κεντρική θέση στο παρόν βιβλίο.

Ο Tom γράφει blogs για το Psychology Today και η πρόσφατη δουλειά του για τις ψυχολογικές πτυχές της κλιματικής δράσης έχει δημοσιευθεί στα Nature Climate Change, Global Environmental Change, GreenBiz και στο The Conversation. Το συμβουλευτικό έργο του Tom περιλαμβάνει διάφορους οργανισμούς, όπως είναι οι Akima, Singapore Airlines, Brookings Institution, Nokia, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, το Nature Conservancy, το LexisNexis, το Weber Shandwick, το Association of Climate Change Officers και το Field Museum of Natural History του Σικάγο.

Συγγραφέας:Konopaske Robert

Ο Rob Konopaske είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και υπεύθυνος του μαθήματος των Αρχών της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο McCoy College of Business στο Texas State University. Στο Κολέγιο εργάζεται ως Διευθυντής του Institute for Global Business. Είναι ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει ως πρωταρχικό του στόχο να προσφέρει μια ιδιαίτερη μαθησιακή εμπειρία στους φοιτητές του. Ο Rob έχει διδάξει σε πολυάριθμα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και μαθήματα για επαγγελματίες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Διεθνής Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Διεθνής Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει λάβει πολυάριθμους τιμητικούς τίτλους για τη διδασκαλία του όσο ήταν μέλος του Texas State University και πρόσφατα, το 2016, έλαβε το Presidential Distinction Award, το 2014 το Gregg Master Teacher Award και το 2012–2013 το Namesake για το PAWS Preview του προγράμματος κοινωνικοποίησης νέων φοιτητών (μια βράβευση που γίνεται ετησίως σε οκτώ από τα 2.000 μέλη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού). Ο Rob πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Houston, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων (MIBS) από το University of South Carolina και προπτυχιακές σπουδές (Φι Βήτα Κάπα) στο Rutgers University. Έχει διδάξει στο University of Houston, στο University of North Carolina στο Wilmington και στο Florida Atlantic University.

Ο Rob είναι συν-συγγραφέας διάφορων εκδόσεων ιδιαίτερα διαδεδομένων βιβλίων: Management: Leading & Collaborating in a Competitive World, M: Management, Organizational Behavior and Management, Human Resource Management και Organizations: Behavior, Structure, Processes. Η ενδέκατη έκδοση του Organizations κέρδισε το McGuffey Award (για τη διαχρονικότητα του βιβλίου και του υποστηρικτικού υλικού, η αρτιότητα των οποίων έχει γίνει εμφανής με τον χρόνο) από την εθνική Text and Academic Authors’ Association.

Η έρευνα του Rob έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Journal of Applied Psychology, Academy of Management Executive, Management International Review, Business Horizons, Human Resource Management, Journal of Business Research, Journal of Management Education, Nonprofit Management and Leadership, Journal of Managerial Psychology και Human Resource Management Review. Ο Rob είναι επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του International Journal of Human Resource Management.

Ο Rob έχει ζήσει και έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες, μιλάει τρεις γλώσσες και έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος σε μια μεγάλη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση και σε μια Πολυεθνική Επιχείρηση του Fortune 500. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής και ερευνητής για μια σειρά από εταιρείες και κλάδους. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τις Credit Suisse, PricewaterhouseCoopers και Occidental Oil.