• De Janasz Suzanne C., Dowd Karen, Schneider Beth,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-997-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693693

ΕΚΔΟΣΗ: 7η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 832

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λήδα Παναγιωτοπούλου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, 7η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “De Janasz Suzanne C.” “Dowd Karen” “Schneider Beth

€46.64

Ποσότητα:

Το βιβλίο «Διαπροσωπικές Δεξιότητες στους Οργανισμούς» των De Janasz, Dowd και Schneider εξετάζει με έναν ανανεωμένο, διεξοδικό τρόπο τις βασικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την προσωπική και διοικητική επιτυχία στους οργανισμούς σήμερα. Με μια πληθώρα ασκήσεων, μελετών περίπτωσης και ομαδικών δραστηριοτήτων, το βιβλίο ακολουθεί μια βιωματική προσέγγιση, κατάλληλη για όλο το εκπαιδευτικό κοινό. Το βιβλίο είναι οργανωμένο σε 4 διακριτές ενότητες (Κατανοώντας τον εαυτό σας - Κατανοώντας τους άλλους- Κατανοώντας τις ομάδες - Ηγεσία) που μπορούν να διδαχθούν συλλογικά ή αυτοτελώς, ανάλογα με τις προτιμήσεις των διδασκόντων και τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Η έμφαση σε αυτή την 7η έκδοση επικεντρώνεται στο να γίνει το κείμενο πιο επίκαιρο, ενημερωτικό, πρακτικό, άμεσα προσβάσιμο και εφαρμόσιμο.

Περιέχει: Πρόλογος - Το Ταξίδι προς την Αυτογνωσία - Αυτο-Αποκάλυψη και Εμπιστοσύνη - Θέτοντας Στόχους Σύμφωνα με τις Αξίες και την Ηθική σας - Αυτοδιαχείριση - Κατανόηση των άλλων και Συνεργασία με Διαφορετικούς Τύπους Ανθρώπων - Ακρόαση και μη Λεκτική Επικοινωνία – Αποτελεσματική Επικοινωνία - Η Λειτουργία της Πειθούς σε Άτομα και Ακροατήρια - Διαπραγμάτευση - Δημιουργία Συνεργατικών Ομάδων και Ομάδων Εργασίας - Διαχείριση Διαπροσωπικών και Οργανωσιακών Συγκρούσεων - Οι Αποτελεσματικές Συναντήσεις ως Μέσο Επίτευξης Επιχειρησιακών Αποτελεσμάτων - Διευκολύνοντας την Επιτυχία της Ομάδας - Λήψη Αποφάσεων και Δημιουργική Επίλυση Προβλημάτων – Αποτελεσματική και Ηθική Χρήση της Δύναμης και της Επιρροής - Δικτύωση και Mentoring - Coaching και Παροχή Ανατροφοδότησης για Βελτίωση Απόδοσης - Ηγεσία και Ενδυνάμωση του Εαυτού και των Άλλων - Διοίκηση Έργων - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-997-7
Κωδικός Ευδόξου: 112693693
Έκδοση: 7η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 832
Επιστ. Επιμέλεια: Λήδα Παναγιωτοπούλου
Μεταφραστής: Αφροδίτη Βεργίδου
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:De Janasz Suzanne C.

Η Suzanne C. de Janasz, PhD, είναι καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανάλυσης και Επίλυσης Συγκρούσεων στο George Mason University στο Fairfax της Βιρτζίνια. Προηγουμένως, η Suzanne κατείχε τη Διακεκριμένη Έδρα Thomas Gleed του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Seattle University, στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Εκεί δίδασκε σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της διοίκησης επιχειρήσεων, και ήταν μέντορας νεότερων καθηγητών. Επίσης, διηύθυνε το παράρτημα του HERA (Her Equality Rights and Autonomy) στο Σιάτλ, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βοηθά πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων ή γυναίκες που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης, παρέχοντας mentoring και υποστήριξη σε θέματα ανάπτυξης καριέρας και επιχειρηματικότητας. Πριν έρθει στο Σιάτλ, η Suzanne ήταν καθηγήτρια Ηγεσίας και Ανάπτυξης Οργανισμών στο IMD, στη Λωζάνη της Ελβετίας. Εκεί σχεδίασε και εφάρμοσε προγράμματα για μεσαία και ανώτερα στελέχη σε παγκόσμιες εταιρείες, με εξειδίκευση στην ηγεσία, στις διαπραγματεύσεις, στο mentoring και στη σταδιοδρομία, στην οργανωσιακή ανάπτυξη και αλλαγή, στη δημιουργικότητα/καινοτομία, στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, στην επιχειρηματικότητα και στις διαπροσωπικές/διοικητικές δεξιότητες. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων διδασκαλίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: το βραβείο Mid-Career Distinguished Educator Award το 2017, από το MOBTS Teaching Society for Management Educators· μια υποτροφία Fulbright (Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία). Η Suzanne συνεχίζει να διευθύνει ή να διδάσκει σε προγράμματα για στελέχη επιχειρήσεων στο Mason, το Harvard, το ESMT (Γερμανία), σε άλλες σχολές (π.χ. IEDC στη Σλοβενία, QUT στην Αυστραλία) και παράλληλα κάνει την πρακτική της ως σύμβουλος.

Η έρευνα της Suzanne σχετικά με το mentoring, τη σταδιοδρομία, τη σύγκρουση εργασίας/οικογένειας, τη διαπραγμάτευση και την ηγεσία είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά, όπως τα: Harvard Business Review, Academy of Management Executive, Journal of Organizational Behavior, Journal of Vocational Behavior, British Journal of Management, Career Development International και Journal of Management Education. Επιπλέον εμφανίζεται συχνά σε εγχώριες και διεθνείς εφημερίδες, διαδικτυακές εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών εκδόσεων του HBR και του CNN) και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η δεύτερη έκδοση του συγγράμματός της Negotiation and Dispute Resolution (σε συνεργασία με την Beverly DeMarr) εκδόθηκε το 2019. Η ίδια συμβουλεύει τακτικά διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Κατείχε ηγετικούς ρόλους στην Academy of Management (π.χ. Πρόεδρος του Τμήματος Καριέρας), στην Southern Management Association και στο MOBTS.

Αφού έλαβε πτυχίο μουσικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, η Suzanne έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Marshall School of Business, στο University of Southern California (USC). Μεταξύ των δύο πτυχίων, εργάστηκε για πέντε χρόνια ως οργανωσιακός σύμβουλος στον κλάδο της αεροδιαστημικής.

Συγγραφέας:Dowd Karen

Η Karen O. Dowd, PhD, διετέλεσε πρόσφατα βοηθός Κοσμήτορα, στο τμήμα Career Management and Corporate Engagement στο Simon Business School, University of Rochester, στη Νέα Υόρκη. Είναι ισόβιο μέλος του συλλόγου Career Services & Employers Alliance, του μεταπτυχιακού διοίκησης επιχειρήσεων και συν-προεδρεύοντας της ομάδας Certification Task Force, η οποία δημιούργησε επαγγελματικά εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για νέους εργοδότες και μέλη του πανεπιστημίου. Η Karen είναι έμπειρη καθηγήτρια, συγγραφέας, διοικητικό μέλος, ομιλήτρια και σύμβουλος. Πριν από το University of Rochester, ήταν στα University of Denver, University of Notre Dame, the Empower Group στη Νέα Υόρκη και στο University of Virginia. Η Karen έχει επίσης διδάξει στο James Madison University. Εκεί συνεργάστηκε με τους συν-συγγραφείς της και το Τμήμα Διοίκησης για να αναπτύξει ένα υποχρεωτικό μάθημα στις Διαπροσωπικές Δεξιότητες που προσφέρεται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της διοίκησης επιχειρήσεων. Η Karen είναι η συν-συγγραφέας, μαζί με τη Sherrie Gong Taguchi, του βιβλίου The Ultimate Guide to Getting the Career You Want (New York: McGraw-Hill, 2003). Η Karen απέκτησε το διδακτορικό της από το University of Virginia, τον μεταπτυχιακό της τίτλο από το Indiana University South Bend και το πτυχίο της από το Saint Mary’s College, Notre Dame, στην Indiana. Έχει διδάξει υποχρεωτικά και μη μαθήματα και έχει αναπτύξει και διεξάγει πολυάριθμα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών σε πολλά από τα θέματα που εξετάζονται στο παρόν βιβλίο και στη διαχείριση σταδιοδρομίας για στελέχη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, σε θέματα όπως μοντελοποίηση ικανοτήτων, προσέλκυση και συνεντεύξεις, διεθνείς καριέρες, ακαδημαϊκές καριέρες, ανάπτυξη σταδιοδρομίας, επιλογή υποψηφίων και προβολή σταδιοδρομίας.

Συγγραφέας:Schneider Beth

Η Beth Zuech Schneider, DBA, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στρατηγικής και διευθύντρια προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του McColl School of Business, στο Queens University of Charlotte. Εκεί διδάσκει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά μαθήματα στρατηγικής, επιχειρηματικότητας και διεθνών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τα συμβουλευτικά έργα πελατών του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων. Η Beth είναι έμπειρη καθηγήτρια και υπεύθυνη μαθημάτων, έχοντας διδάξει επί σειρά ετών στα: James Madison University, George Mason University και Winston-Salem State University, πριν έρθει στο McColl School of Business, στο Queens. Έλαβε το διδακτορικό της από το Durham University της Αγγλίας με ειδίκευση στη διεθνή στρατηγική, το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση επιχειρήσεων από το University of Central Florida και το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο St. Bonaventure University. Η Beth είναι έμπειρη ιδιοκτήτρια μικρών επιχειρήσεων. Έχει στην κατοχή της και έχει διευθύνει επιχειρήσεις στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και των καταλόγων ταχυδρομικής παραγγελίας. Είναι σύμβουλος μικρών επιχειρήσεων και motivational speaker, μέσω της δικής της επιχείρησης, της CORE Consulting στη Charlotte της Βόρειας Καρολίνα, και εκπαιδεύτρια στρατηγικής διοίκησης σε τοπικές εταιρείες μέσω του Executive Leadership Institute. Το συμβουλευτικό έργο της Beth επικεντρώνεται στην αξιολόγηση και την ενσωμάτωση δυναμικών δυνατοτήτων (ποσοτικών και ποιοτικών) για την εφαρμογή βιώσιμων αλλαγών. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρουσιάσεις και σεμινάρια σχετικά με τις δεξιότητες και τις τακτικές για την εφαρμογή στρατηγικής για οργανωσιακή και προσωπική επιτυχία. Οι δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Beth εστιάζονται στην εφαρμογή επιχειρησιακής στρατηγικής και στην ηγεσία, στη διεθνή επιχειρησιακή στρατηγική, στη διαπολιτισμική διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα και σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο.