• Αντωνιάδης Αριστομένης

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-979-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691764

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 752

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Αντωνιάδης Αριστομένης

€88.21

Ποσότητα:

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με γνώμονα ότι ο στόχος της εκπαίδευσης στο Μηχανολογικό σχέδιο δεν είναι να παράγει ένα απλό σχεδιαστή, αλλά ένα Μηχανικό. Έτσι, δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρουσίαση προβλημάτων και παραδειγμάτων σχετικών με τα γνωστικά αντικείμενα που παρουσιάζονται, παρά μια απλή καταγραφή των κανονισμών και των τυποποιήσεων που υπάρχουν. Φιλόδοξοι στόχοι του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοούν ένα σχέδιο ακόμα και με ένα βλέμμα, να παράγουν γρήγορα ένα σκίτσο για την απεικόνιση μιας ιδέας και όλα αυτά με σεβασμό στην τυποποίηση και τους κανόνες.

Ειδικά θέματα που οι φοιτητές καλούνται να αντιμετωπίσουν στην εκπαίδευση στο Μηχανολογικό Σχέδιο αφορούν τη σύλληψη της μορφής ενός αντικειμένου, την ακρίβεια και την ταχύτητα, την τρισδιάστατη σκέψη και την πιστή τήρηση των κανονισμών.

Περιέχει: Μηχανολογική Σχεδίαση, Γενικοί Κανονισμοί, Όψεις στο Μηχανολογικό Σχέδιο, Διαστασιολόγηση, Τομές, Σπειρώματα-Κοχλιοσυνδέσεις, Οδοντώσεις-Οδηγητικές καμπύλες, Στοιχεία Μηχανών, Συγκολλήσεις,  Κατεργασίες, Ανοχές, Αλληλοτομίες και Αναπτύγματα, Τρισδιάστατη Σχεδίαση, Εισαγωγή στο CAD, Τυπολόγιο, Χρήσιμοι Πίνακες, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-979-3
Κωδικός Ευδόξου: 112691764
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 752
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Εφαρμογή agmAR

Η ενημερωμένη εφαρμογή για την τρέχουσα έκδοση εγκαθίσταται μέσω του Play Store (συσκευές που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android) μετά από σχετική αναζήτηση. Εναλλακτικά η εφαρμογή μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα www.antoniadis.gr. Λεπτομέρειες για την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής, θα βρείτε στο βιβλίο και εδώ.

Υποστηρικτικό υλικό των βιβλίων του Καθηγητή κ. Αντωνιάδη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα http://www.antoniadis.gr/

Ο Αριστομένης Αντωνιάδης είναι Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός  και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Εργάστηκε επί μακρόν ως μέλος Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ Σερρών και Κρήτης ενώ έχει παράλληλα υπηρετήσει ως Διδάσκων στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Είναι συγγραφέας 7 βιβλίων που διανέμονται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΤΕΕ και πολλών ερευνητικών εργασιών και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και Διεθνή Συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Βελτιστοποίηση Τεχνολογιών Παραγωγής και την Αντίστροφη Μηχανική.