• Durwin Cheryl Cisero, Reese-Weber Marla,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-048-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122080684

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 648

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αικατερίνη Βάσιου, Θάνος Τουλούπης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Θεωρία και Εφαρμογές, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Durwin Cheryl Cisero” “Reese-Weber Marla

€73.08

Ποσότητα:

Το σύγγραμμα χρησιμοποιεί μια προσέγγιση κατά ενότητες, και μελέτες περίπτωσης βασισμένες σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόκληση της αποτελεσματικής σύνδεσης της θεωρίας και της έρευνας με την πράξη. Συνοπτικές, αυτόνομες ενότητες είναι οργανωμένες σε θεματικά κεφάλαια, παρέχοντας στους/στις εκπαιδευτικούς την ευελιξία να προσαρμόζουν τα περιεχόμενα του βιβλίου στις ανάγκες του μαθήματός τους. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου μια σειρά από μελέτες περίπτωσης, για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, παρέχουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες μια άμεση κατανόηση της δυναμικής που επηρεάζει τα παιδιά τα οποία σκοπεύουν να διδάξουν. Και στις 25 ενότητες αναδεικνύονται ζητήματα διαφορετικότητας, με έμφαση στους τρόπους με τους οποίους οι ψυχολογικοί παράγοντες προσαρμόζονται και μεταβάλλονται ανάλογα με εξωτερικές επιρροές, όπως το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, η φυλή, η γλώσσα, η κατάσταση αναπηρίας και το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

Περιέχει: Περιεχόμενα - Προλογικό Σημείωμα Επιμελητών - Πίνακας Διαφορετικότητας - Εισαγωγή - Αξιοποίηση Επιστημονικών Δεδομένων για τη Βελτίωση των Σχολικών Πρακτικών - Προσωπική Ανάπτυξη - Πλαίσια Ανάπτυξης – Κοινωνικο-Συναισθηματική Ανάπτυξη - Ηθική Ανάπτυξη - Αναπτυσσόμενο Άτομο και Μάθηση - Η Ανάπτυξη του Εγκεφάλου - Γνωστική Ανάπτυξη - Γλωσσική Ανάπτυξη - Αναπτυσσόμενο Άτομο και Μάθηση - Συμπεριφοριστικές Θεωρίες Μάθησης - Κοινωνικο-Γνωστική Θεωρία - Προσέγγιση της Επεξεργασίας Πληροφοριών - Γνωστικές Διεργασίες - Μεταγνώση - Μεταφορά Δεξιοτήτων και Γνώσεων - Σκέψη Ανώτερης Τάξης - Κίνητρα - Συμπεριφοριστική Θεωρία - Γνωστικές Θεωρίες - Θεωρίες του Εαυτού - Διαχείριση της Τάξης και Διδασκαλία - Διαχείριση Τάξης - Διδασκαλία: Εφαρμογή Συμπεριφοριστικών, Γνωστικών και Κονστρουκτιβιστικών Προσεγγίσεων - Πρακτικές Ομαδοποίησης - Ατομικές Διαφορές Μαθητικού Πληθυσμού - Νοημοσύνη και Χαρισματικότητα - Γνωστικές Μειονεξίες - Συναισθηματικές, Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Διαταραχές - Αξιολόγηση - Αξιολόγηση της Μάθησης του Μαθητικού Πληθυσμού - Κατασκευή και Χρήση Τεστ - Σταθμισμένα Τεστ και Βαθμολογίες - Γλωσσάρι - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-048-2
Κωδικός Ευδόξου: 122080684
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 648
Επιστ. Επιμέλεια: Αικατερίνη Βάσιου, Θάνος Τουλούπης
Μεταφραστής: Κατερίνα Ιορδάνογλου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Συνοδευτικά Βιβλιού: ΥΛΙΚΟ WEB
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).

Παρέχεται στους/στις φοιτητές/ήτριες ένα ισχυρό διαδικτυακό περιβάλλον που προσφέρει μια σειρά από δωρεάν εργαλεία και πόρους για ανασκόπηση, μελέτη και περαιτέρω διερεύνηση, δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές/ήτριες και εκπαιδευτικούς να παραμένουν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά τη διδασκαλία και τη μάθηση.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το edge.sagepub.com/durwin4e.

Συγγραφέας:Durwin Cheryl Cisero

Η Cheryl Cisero Durwin έλαβε το διδακτορικό της στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το University of Massachusetts, Amherst το 1996. Είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Southern Connecticut State University. Έχει διδάξει Εκπαιδευτική Ψυχολογία για πάνω από 20 χρόνια σε διάφορες μορφές, τόσο σε μεταπτυχιακό όσο και σε προπτυχιακό επίπεδο, σε ακροατήρια που κυμαίνονταν από μεσαίου μεγέθους τμήματα των 40 ατόμων έως μικρά τμήματα με έμφαση στη συγγραφή. Τα μαθήματα τα οποία συνήθως διδάσκει η Cheryl αφορούν τον ερευνητικό σχεδιασμό, τα τεστ, τα κίνητρα, τη γνώση και τη μνήμη, και τις μαθησιακές δυσκολίες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, την αξιολόγηση και την αποκατάσταση των δεξιοτήτων ανάγνωσης, την αποτελεσματικότητα των αναγνωστικών παρεμβάσεων σε ευάλωτους πληθυσμούς, καθώς και τη διδασκαλία και τη μάθηση σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Συγγραφέας:Reese-Weber Marla

Η Marla Reese-Weber έλαβε το διδακτορικό της από το Ohio State University το 1998. Είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας και αναπληρώτρια κοσμήτορας στο Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών του Illinois State University. Έχει διδάξει Εκπαιδευτική Ψυχολογία για πάνω από 17 χρόνια σε ακροατήρια διαφόρων μεγεθών, από μικρά τμήματα των 25 μέχρι μεγάλα τμήματα των 150 ατόμων. Επιπλέον, στο μάθημα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας που διδάσκει συχνά δίνεται έμφαση σε ανεπαρκώς υποστηριζόμενους πληθυσμούς, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές. Η Marla διδάσκει, επίσης, ανάπτυξη των εφήβων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και μεθόδους αναπτυξιακής έρευνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βία στις αδελφικές και ερωτικές σχέσεις, καθώς και την ανάπτυξη ρομαντικών σχέσεων κατά την αναδυόμενη ενηλικίωση.