• Ευελπίδου Νίκη, Τζουξανιώτη Μαρία, Καρκάνη Άννα,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-947-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072040

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 504

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , , .

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Συγγραφέας/είς: “Ευελπίδου Νίκη” “Τζουξανιώτη Μαρία” “Καρκάνη Άννα

€43.81

Ποσότητα:

Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα περιγραφικό εγχειρίδιο, που παρέχει τις βάσεις για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (ΓΣΠ) και των αρχών που τα διέπουν. Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αποτύπωση της φιλοσοφίας και των βασικών αρχών των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, γιατί η κατανόησή τους αποτελεί δύναμη στα χέρια των διαφορετικών ειδικοτήτων που τα χρησιμοποιούν.

Περιέχει: Πρόλογος - Ιστορία Χαρτογραφίας - Βασικές αρχές των GIS - Είδη Δεδομένων - Εισαγωγή Δεδομένων - Συστήματα Συντεταγμένων - Ανάλυση Δεδομένων - Χαρτογραφία - Μοντελοποίηση - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-947-2
Κωδικός Ευδόξου: 102072040
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 504
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Ευελπίδου Νίκη

Η Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος Διδάκτωρ του Τμήματος Γεωαρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Franche Compte (Γαλλία), με έρευνα στη γεωμορφολογία, τις μεταβολές στάθμης θάλασσας, την παλαιογεωγραφία, τη μελέτη και μοντελοποίηση φυσικών κινδύνων, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 290 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, πληθώρα συγγραμμάτων και βιβλίων, ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έρευνά της έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και υποστηρίζεται τόσο σε Εθνικό επίπεδο, όσο και διεθνώς, με πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων.

Συγγραφέας:Τζουξανιώτη Μαρία

Η Μαρία Τζουξανιώτη είναι Γεωλόγος, απόφοιτη του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά πεδία δράσης της επικεντρώνονται γύρω από τη γεωμορφολογία, και πιο συγκεκριμένα την παράκτια και ποτάμια, καθώς και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.

Συγγραφέας:Καρκάνη Άννα

Η Δρ. MSc Άννα Καρκάνη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώνονται σε θέματα γεωμορφολογίας, παλαιογεωγραφίας και γεωαρχαιολογίας, μεταβολών της θαλάσσιας στάθμης και φυσικών καταστροφών. Έχει 32 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και 34 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.