• Μπατάκης Δημήτριος, Κριτσωτάκης Γεώργιος, Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-090-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 133025705

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 208

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συγγραφέας/είς: “Μπατάκης Δημήτριος” “Κριτσωτάκης Γεώργιος” “Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος

€17.45

Ποσότητα:

Η Δυναμική των Παρόχων Υγείας, των Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και των Τουριστών

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού με τεράστιο τζίρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό του τουρισμού, αλλά και της οικονομίας της Ελλάδας. Η εν λόγω μορφή τουρισμού απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ιατρικές υπηρεσίες σε μία χώρα του εξωτερικού, σε συνδυασμό με διακοπές.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι πεποιθήσεις των ατόμων που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες υγείας (δηλαδή των υπαλλήλων των ξενοδοχείων, των παρόχων υγείας, αλλά και των τουριστών), σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Υπό αυτό το πρίσμα επιχειρείται η εξέταση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, η δυνατότητα υποστήριξής του με τις απαιτούμενες υποδομές, τα κίνητρα που δίνονται από την πολιτεία για επενδύσεις και η ενημέρωση των συμβαλλόμενων παραγόντων για τον τομέα αυτόν.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Θεωρητική Προσέγγιση - Ο Ιατρικός Τουρισμός στις Χώρες του Εξωτερικού - Διαφήμιση και Προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού - Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα και την Κρήτη - Τομείς Προτεραιότητας στην Ελλάδα με Δυνατότητες Παροχής Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού - Σκοπός και Μεθοδολογία Έρευνας - Αποτελέσματα Έρευνας - Στατιστική Ανάλυση Ερωτηματολογίων - Συμπεράσματα-Προτάσεις - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο Ορών

ISBN: 978-618-221-090-1
Κωδικός Ευδόξου: 133025705
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 208
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Δημήτριος Μπατάκης είναι διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας» του Πανεπιστήμιου Πειραιά και του μεταπτυχιακού διπλώματος «International Health Policy» στο London School of Economics.

Έχει εργαστεί σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων σε ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της υγείας. Αρθρογραφεί για θέματα πολιτικών υγείας στο επιστημονικό περιοδικό Ιατρικά Χρονικά Κρήτης και είναι αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος του «Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων».  Παράλληλα, διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στα εργαστήρια των Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά, Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Αξιολόγησης Πολιτικών, Τεχνολογιών και Συμπεριφορών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επιπλέον είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Αυτή την περίοδο είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στη ΜΙΥΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ.   Έχει συμμετάσχει, συγγράψει και παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά, διαδικτυακό και έντυπο τύπο, διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, καθώς και ημερίδες, με επιστημονικό αντικείμενο τις πολιτικές υγείας, τα οικονομικά υγείας και την οργάνωση διοίκηση υπηρεσιών υγείας.