• Mankiw Gregory N., Taylor Mark P.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-891-8

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 94689228

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 424

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αθανάσιος Μανιάτης, Αναστασία Λίτινα

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (Μακροοικονομική), 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Mankiw Gregory N.” “Taylor Mark P.

€49.09

Ποσότητα:

Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία εγχειρίδια οικονομικών αρχών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, αυτή η συναρπαστική νέα έκδοση της Οικονομικής των N. Gregory Mankiw (Harvard University) και Mark P. Taylor (Washington University) έχει ανανεωθεί πλήρως. Ευρέως αναγνωρισμένη για τη φιλική και προσιτή προσέγγισή της, την έμφαση στην ενεργό μάθηση και τις ασυναγώνιστες πηγές υποστήριξης, η έκδοση αυτή έχει επίσης μια βελτιωμένη δομή για να διασφαλιστεί ότι το κείμενο ευθυγραμμίζεται ακόμα περισσότερο με το μάθημά σας. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επιπρόσθετη κάλυψη μιας σειράς βασικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων ετερόδοξων θεωριών στα οικονομικά όπως θεωρία πολυπλοκότητας, θεσμικά οικονομικά και φεμινιστικά οικονομικά, διαφορετικές θεωρίες διεθνούς εμπορίου, θεωρία παιγνίων, διαφορετικούς δείκτες φτώχειας και την «οριζόντια καμπύλη Phillips».


Περιέχει: Εισαγωγή στην Οικονομική Θεωρία - Τα Δεδομένα της Μακροοικονομικής -  Η Πραγματική Οικονομία στη Μακροχρόνια Περίοδο - Μακροοικονομική στη Μακροχρόνια Περίοδο - Βραχυχρόνιες Οικονομικές Διακυμάνσεις - Διεθνής Μακροοικονομική - Γλωσσάρι - Ευρετήριο - Πηγές Εικόνων - Μαθηματικοί Τύποι

ISBN: 978-960-418-891-8
Κωδικός Ευδόξου: 94689228
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 424
Επιστ. Επιμέλεια: Αθανάσιος Μανιάτης, Αναστασία Λίτινα
Μεταφραστής: Λίνα Γουσίου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Mankiw Gregory N.

Ο GREGORY N. MANKIW είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT). Διδάσκει μακροοικονομική, μικροοικονομική, στατιστική και αρχές της οικονομικής θεωρίας. Ο Καθηγητής Mankiw είναι πολυγραφότατος συγγραφέας, και συμμετέχει τακτικά σε ακαδημαϊκές και πολιτικές διαμάχες και συζητήσεις. Εκτός από τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συγγραφή, ο Καθηγητής Mankiw συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας των ΗΠΑ (National Bureau of Economic Research), είναι σύμβουλος των Ομοσπονδιακών Τραπεζών της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης, καθώς και του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (Congressional Budget Office). Από το 2003 ως το 2005 διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου των ΗΠΑ και εργάστηκε ως σύμβουλος του υποψηφίου για την προεδρία Mitt Romney κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2012.

Συγγραφέας:Taylor Mark P.

Ο MARK P. TAYLOR είναι Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων John M. Olin στο Πανεπιστήμιο της Washington, ΗΠΑ, και ήταν στο παρελθόν Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Warwick στο Πανεπιστήμιο του Warwick, ΗΒ. Έλαβε το πρώτο πτυχίο του στη φιλοσοφία, την πολιτική και τα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τον μεταπτυχιακό τίτλο του στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου επίσης ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στα οικονομικά και τη διεθνή χρηματοοικονομική. Ο Καθηγητής Taylor έχει διδάξει οικονομικά και χρηματοοικονομικά σε διάφορα πανεπιστήμια (συμπεριλαμβανομένων των Oxford, Warwick και NewYork) και σε διάφορα επίπεδα (εισαγωγικά μαθήματα, προχωρημένα προπτυχιακά μαθήματα, προχωρημένα μεταπτυχιακά μαθήματα). Έχει εργαστεί, επίσης, ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Τράπεζα της Αγγλίας, και πριν γίνει Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Warwick εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στη BlackRock, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του κόσμου, όπου ασχολήθηκε με τη διεθνή κατανομή πόρων στη βάση της μακροοικονομικής ανάλυσης. Τα πολλά ερευνητικά έργα του έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά και σήμερα είναι ένας από τους οικονομολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Ήταν επίσης μέλος της Ακαδημαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας της Επιθεώρησης Δίκαιων και Αποτελεσματικών Αγορών της Τράπεζας της Αγγλίας.