• Μαλατέστας Π.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-934-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071761

ΕΚΔΟΣΗ: 4η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 816

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , .

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, 4η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Μαλατέστας Π.

€95.83

Ποσότητα:

Κυκλοφορεί η 5η Έκδοση

 

Οι ηλεκτρικές μηχανές αποτελούν ένα από τα πλέον βασικά μαθήματα της ειδικότητας του ηλεκτρολόγου μηχανικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Οι σύγχρονες εφαρμογές, λαμβάνοντας υπόψη και τα γενικότε­ρα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, απαιτούν ουσιαστική γνώση τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής συμπεριφοράς τους για την εξασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης στις οποιεσδήποτε λειτουργικές συνθήκες. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η ραγδαία εξέλιξη των ηλεκτρονικών ισχύος, με τη δυνατότητα ανάπτυξης αποδο­τικότερων συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ειδικότητας ηλεκτρολόγου μηχανικού και συγγενικών ειδι­κοτήτων, καθώς επίσης και σε μηχανικούς της πράξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη και την ανάλυση βασικών εννοιών και φαινομένων που σχετίζονται με την κατανόηση της λειτουργίας των ηλεκτρικών μηχανών, καθώς επίσης και στην ανάλυση συμπεριφοράς τους στη μόνιμη και τη μεταβατική κατάσταση. Για την καλύτερη κατανόηση της ύλης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πολλά και κατάλληλα επιλεγμένα παραδείγματα.

Στην 4η έκ­δοση έγιναν σημαντι­κές αλλαγές στη διάθρωση των επιμέρους κεφαλαίων. Προστέθηκαν πέντε επιπλέον κεφάλαια που αφορούν τη μοντελοποίηση και τη δυναμική ανάλυση των διαφόρων τύπων ηλεκτρικών μηχανών, με αντιπροσωπευτικές εφαρμογές μέσω του προγράμματος matlab/simulink. Επίσης, προστέθηκε ένα κεφάλαιο που αφορά την ασύμμετρη λειτουργία του τριφασικού ασύγχρονου κινητήρα στη μόνιμη κατάσταση.


Περιέχει: Βασικές Αρχές από το Μαγνητισμό-Μαγνητικά Κυκλώματα, Ηλεκτρομηχανική Μετατροπή της Ενέργειας, Μετασχηματιστές, Βασικές Αρχές Ηλεκτρικών Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές ΣΡ-Μόνιμη Κατάσταση, Ασύγχρονος Τριφασικός Κινητήρας, Ασύγχρονος Μονοφασικός Κινητήρας, Σύγχρονες Μηχανές, Εισαγωγικές Έννοιες για τα Δυναμικά Συστήματα, Εισαγωγή στη Γενικευμένη Θεωρία των Ηλεκτρικών Μηχανών, Δυναμική Ανάλυση Μετασχηματιστών, Δυναμική Ανάλυση Συνεχούς Ρεύματος, Δυναμική Ανάλυση Τριφασικού Ασύγχρονου Κινητήρα, Δυναμική Ανάλυση Μονοφασικού Ασύγχρονου Κινητήρα, Δυναμική Ανάλυση Σύγχρονης Μηχανής, Ασύμμετρη Λειτουργία Ασύγχρονου Κινητήρα στη Μόνιμη Κατάσταση, Παραρτήματα, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-934-2
Κωδικός Ευδόξου: 102071761
Έκδοση: 4η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 816
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Μαλατέστας Π.

Ο Παντελής Μαλατέστας είναι Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση, τη δυναμική ανάλυση και τον έλεγχο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα όπως Αυτόματος Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σύγχρονα Ηλεκτρομηχανικά Κινητήρια Συστήματα, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εξυπνα Δίκτυα. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα συγγράμματα  Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ψηφιακός Έλεγχος, Ηλεκτρική Κίνηση, κ.ά.