• Μιχαηλίδης Παναγιώτης, Παπαδάκης Θεόδουλος-Ελευθέριος,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-389-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102072100

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 224

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Από τον Adam Smith στον John Nash

Συγγραφέας/είς: “Μιχαηλίδης Παναγιώτης” “Παπαδάκης Θεόδουλος-Ελευθέριος

€10.68

Ποσότητα:

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες της Οικονομικής Θεωρίας και ειδικότερα με τον τρόπο που οι έννοιες αυτές αναπτύχθηκαν από δέκα μεγάλους στοχαστές του παρελθόντος.

Τα κεφάλαια συνδέονται εννοιολογικά και χρονολογικά μεταξύ τους, αλλά μπορούν να διαβαστούν και ανεξάρτητα. Στο βιβλίο παρουσιάζονται βασικά σημεία από το έργο του κάθε οικονομολόγου, μαζί με σύντομα βιογραφικά στοιχεία του, ενώ έχουν ενταχθεί στο ευρύτερο κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο της εποχής τους. Οι θεωρίες των παραπάνω οικονομολόγων άλλαξαν δραστικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, διαμόρφωσαν πολιτικές πεποιθήσεις, επηρέασαν λαούς, δίχασαν ηπείρους και ακόμα και σήμερα, μετά τις επαναλαμβανόμενες οικονομικές κρίσεις, αφήνουν έντονο το στίγμα τους στην καθημερινή μας ζωή.

Οι δύο Πανεπιστημιακοί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) μας προσφέρουν μια εξαίρετη παρουσίαση των θεωριών των μεγάλων αυτών στοχαστών. Αναλύουν τις βασικές ιδέες και θέσεις των σπουδαίων οικονομολόγων, αναζητώντας τόσο τις ρίζες των θεωριών αυτών, όσο και τις προεκτάσεις τους σε θέματα οικονομικής πολιτικής, και κλείνουν το κάθε κεφάλαιο με μια σύντομη κριτική αποτίμηση της «επιστημονικής κληρονομιάς» του καθενός. Μάλιστα, ο πρώτος συγγραφέας είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά δύο από αυτούς. Οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το εύρος και τον πλούτο των ιδεών των μεγάλων αυτών στοχαστών. Τους προτρέπουμε να νιώσουν ελεύθεροι και να ξεκινήσουν να διαβάζουν!


Περιέχει: Εισαγωγή, Adam Smith, David Ricardo, Karl Marx, Léon Walras, John Maynard Keynes, Joseph Schumpeter, Friedrich Hayek, Milton Friedman, Robert Solow, John Nash, Σύνοψη, Βιβλιογραφία, Παραπομπές

ISBN: 978-960-418-389-0
Κωδικός Ευδόξου: 102072100
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 224
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Παναγιώτης Γ. Μιχαηλίδης είναι Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ενώ έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο Systemic Risk Center (SRC) του London School of Economics (LSE). Σύμφωνα με τη διεθνή βάση δεδομένων IDEAS (2021), κατατάσσεται μεταξύ των πιο παραγωγικών συγγραφέων στον κόσμο στην Οικονομική Επιστήμη (κορυφαίο 3%) καθώς και μεταξύ των καλύτερων ερευνητών της τελευταίας δεκαετίας παγκοσμίως (κορυφαίο 10%) στην Οικονομική Επιστήμη. Συνολικά, έχει συγγράψει πάνω από 200 άρθρα κατόπιν κρίσης, σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους καθώς και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια ή συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει προεδρεύσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ έχει υπάρξει κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα. Επιπλέον, είναι συγγραφέας μελετών περίπτωσης, διδακτικών σημειώσεων, δύο (2) επιστημονικών βιβλίων και ενός (1) διδακτικού εγχειριδίου.  Τέλος, έχει λάβει αρκετές υποτροφίες ακαδημαϊκής αριστείας, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή ερευνητικά προγράμματα ως Επιστημονικός Υπεύθυνος ή κύριος Ερευνητής.  Διδάσκει ή έχει διδάξει, σε προπτυχιακό ή/και μεταπτυχιακό επίπεδο, Οικονομικά, Οικονομετρία, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, Μικροοικονομία, Μακροοικονομία, Διεθνή Οικονομικά, Οικονομικές Διακυμάνσεις, Οικονομική της Τεχνολογίας, Οικονομική των Επιχειρήσεων, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πολιτική Οικονομία και Ιστορία Οικονομικών Θεωριών.

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://aked.ntua.gr/michaelides/index.html

Ο κ. Θεόδουλος-Ελευθέριος Παπαδάκης διδάσκει Οικονομικά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ είναι μέλος του Εργαστηρίου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Δικαίου του ΕΜΠ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).