• Σιδηρόπουλος Συμεών

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-077-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: Αναμένεται

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 200

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συγγραφέας/είς: Σιδηρόπουλος Συμεών

€16.10

Ποσότητα:

Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Πολιτικές

Με την υγεία να συνιστά ένα επαπειλούμενο αγαθό, μέσα σε ένα άκρως παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, και τις περιβαλλοντικές συνθήκες συνεχώς μεταβαλλόμενες, η μελέτη των πολιτικών και των οικονομικών της υγείας αναδεικνύεται ως ο ακρογωνιαίος λίθος για την εφαρμογή όσων οι αμιγώς υγειονομικές επιστήμες ανακαλύπτουν και ερευνούν. Η παγκόσμια υγεία, υπό το πρίσμα της «μίας υγείας», δεν είναι υπόθεση μόνο των ισχυρών κρατών. Οι επιδημικές και πανδημικές κρίσεις δεν περιορίζονται σε σύνορα, υπενθυμίζοντάς μας πως η επίτευξη της καθολικής κάλυψης στην υγεία είναι μία διαδικασία δαπανηρή. Η σωστή εφαρμογή της προϋποθέτει μηχανισμούς ελέγχου και αξιολόγησης, αφενός για να αποφεύγονται ζητήματα κακοδιαχείρισης, αφετέρου για να μπορούμε να προσεγγίζουμε αποδοτικά, υπό όρους κόστους και αποτελεσματικότητας, τις παρεμβάσεις για την επίτευξή της. Από τη διασφάλιση της πρόσβασης σε καθαρό νερό έως την προώθηση βιώσιμων αγροτικών πρακτικών και την πρόληψη παγκόσμιων επιδημιών, η ενσωμάτωση της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και η οικοδόμηση συνεργασιών πέρα από σύνορα και επιστημονικά πεδία, είναι κρίσιμη για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων στον 21ο αιώνα.

Περιέχει: Πρόλογος - Eισαγωγή - Διεθνής Οργάνωση της Παγκόσμιας Υγείας: Δρώντες, Δομές και Διαδικασίες - Παγκόσμια Υγεία–Επιδημιολογικές Προσεγγίσεις - Η Αναπτυξιακή Βοήθεια για την Υγεία στις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής για τις νόσους HIV, Ελονοσία & Φυματίωση (1995-2018) - Η Χρηματοδότηση των Συλλόγων Ασθενών από τις Φαρμακευτικές Εταιρείες στην Ελλάδα - Ανασκόπηση και Προτάσεις Πολιτικής - Επίμετρο - Γλωσσάρι - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-077-2
Κωδικός Ευδόξου: Αναμένεται
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2024
Σελίδες: 200
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Δρ. Συμεών Σιδηρόπουλος έχει συνεισφέρει σημαντικά στον επιστημονικό διάλογο μέσω των συγγραφικών εργασιών και επιστημονικών ερευνών του, εστιάζοντας σε κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της υγείας, των πολιτικών διακυβέρνησης και της διαχείρισης οργανισμών. Έχει διατελέσει διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι εκπαιδευτής στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ακαδημαϊκή διαδρομή του Δρ. Σιδηρόπουλου περιλαμβάνει σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, καθώς και στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Κινδύνων με Επιπτώσεις στην Υγεία. Είναι Διδάκτωρ Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας.

Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, στη διοίκηση οργανισμών, καθώς και στη συμβουλευτική πολιτικών θεσμών. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, οργανισμού με Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.