• Manahan Stanley

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-960-418-992-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112693929

ΕΚΔΟΣΗ: 11η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 744

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Εμμανουέλλα Ρεμουντάκη, Δήμητρα Χελά, Δημοσθένης Γκιώκας

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ, 11η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Manahan Stanley

€85.31

Ποσότητα:

Με αναλυτικές επεξηγήσεις, παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων και επικαιροποιημένο βοηθητικό υλικό, η 11η Έκδοση του βιβλίου Περιβαλλοντική Χημεία εστιάζει στις βασικές έννοιες και αρχές που είναι ζωτικές για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής επιστήμης, τεχνολογίας και χημείας. Το βιβλίο διατηρεί τη θεματική δομή που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες των προηγούμενων –best-seller– εκδόσεων. Η προσέγγισή του βασίζεται στη θεώρηση των πέντε περιβαλλοντικών σφαιρών και στη σχέση της περιβαλλοντικής χημείας με τις κομβικές έννοιες της βιωσιμότητας, της βιομηχανικής οικολογίας και της «πράσινης» χημείας. Η νέα έκδοση παρέχει μία εποπτική και ταυτόχρονα διεξοδική ανάλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα σήμερα, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα όπως ασθένειες και πανδημίες ως προβλήματα που επηρεάζονται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα, το βιβλίο:

  • Αποτελεί ένα από τα πλέον έγκριτα και δημοφιλή συγγράμματα για την περιβαλλοντική χημεία, με πλήρως ανανεωμένη ύλη.
  • Διατηρεί τη θεματική δομή και οργάνωση των προηγούμενων εκδόσεων, εμπλουτισμένη με κατάλληλες ενημερώσεις του υλικού.
  • Παρέχει μία εποπτική εικόνα των σύγχρονων βασικών περιβαλλοντικών ζητημάτων και των προβληματισμών που δημιουργούν.
  • Περιλαμβάνει νέο υλικό για την απειλή που συνιστούν διάφοροι παθογόνοι παράγοντες, θανατηφόρες πανδημίες του παρελθόντος και καινοφανείς ασθένειες.
  • Απευθύνεται σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό και αποτελεί ιδανικό διεπιστημονικό σύγγραμμα για προπτυχιακούς σπουδαστές πολλών επιστημονικών πεδίων, πέραν της χημείας.

Περιέχει: Πρόλογος - Ευχαριστίες - Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα - Περιβαλλοντική Χημεία: Μία Βασική Επιστήμη για τις Προκλήσεις που Αντιμετωπίζει η Ανθρωπότητα - Υδρόσφαιρα και Χημεία του Νερού - Οξείδωση και Αναγωγή στην Υδατική Χημεία - Αλληλεπιδράσεις Φάσεων στην Υδατική Χημεία - Μικροβιακή Βιοχημεία - Ρύποι και Ρύπανση του Νερού - Παγκόσμια Κρίση Νερού και Κλιματική Αλλαγή: Ανανέωση και Ανακύκλωση του Νερού - Ατμόσφαιρα και Ατμοσφαιρική Χημεία - Σωματίδια στην Ατμόσφαιρα - Αέριοι Ρύποι στην Ατμόσφαιρα - Οργανικοί Ρύποι στην Ατμόσφαιρα - Φωτοχημική Αιθαλομίχλη - Η Ατμόσφαιρα σε Κίνδυνο - Γεώσφαιρα και Γεωχημεία - Έδαφος: Το Σωσίβιο της Γης - Η Ανθρωπόσφαιρα: Βιομηχανική Οικολογία και Πράσινη Χημεία - Διαθεσιμότητα Πόρων και Βιώσιμα Υλικά - Βιώσιμη Ενέργεια: Το Κλειδί των Πάντων - Φύση, Πηγές και Περιβαλλοντική Χημεία των Επικίνδυνων Αποβλήτων - Βιομηχανική Οικολογία: Ελαχιστοποίηση, Επεξεργασία και Αξιοποίηση Αποβλήτων - Η Βιόσφαιρα: Περιβαλλοντική Βιοχημεία - Τοξικολογική Χημεία - Τοξικολογία και Χημεία Ρύπων και Επικίνδυνων Ουσιών - Χημική Ανάλυση στην Περιβαλλοντική Χημεία και τη Χημεία Τοξικών Ενώσεων - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-992-2
Κωδικός Ευδόξου: 112693929
Έκδοση: 11η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 744
Επιστ. Επιμέλεια: Εμμανουέλλα Ρεμουντάκη, Δήμητρα Χελά, Δημοσθένης Γκιώκας
Μεταφραστής: Ελένη Γκαγκάτσιου
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 21 x 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Manahan Stanley

Ο Stanley E. Manahan είναι Επίτιμος Καθηγητής Χημείας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Missouri, στην Columbia, στο ακαδημαϊκό δυναμικό του οποίου συμμετέχει από το 1965. Απέκτησε Bachelor στη χημεία από το Emporia State University στο Kansas το 1960 και εν συνεχεία PhD στην αναλυτική χημεία από το University of Kansas το 1965. Από το 1968, οι βασικές ερευνητικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στην περιβαλλοντική χημεία, με ιδιαίτερη έμφαση πρόσφατα στην επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων. Το πρόσφατο ερευνητικό έργο του αφορά την αεριοποίηση—στερεών αποβλήτων, ιλύων υγρών αποβλήτων και βιομάζας από παραπροϊόντα καλλιεργειών—για την παραγωγή ενέργειας. Έχει συγγράψει πάνω από 90 ερευνητικές εργασίες. Ο καθηγητής Manahan έχει διδάξει κύκλους μαθημάτων με αντικείμενο την περιβαλλοντική χημεία, τα επικίνδυνα απόβλητα, την τοξικολογική χημεία και την αναλυτική χημεία. Πάνω σε αυτά τα θέματα, έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικό και της Βενεζουέλας. Από το 1970, ο καθηγητής Manahan έχει γράψει βιβλία στους τομείς ειδίκευσής του, με μακροβιότερο και δημοφιλέστερο το ανά χείρας βιβλίο, Περιβαλλοντική Χημεία—το πρώτο του είδους του, εκδοθέν για πρώτη φορά το 1972. Επιπλέον, έχει γράψει βιβλία για πολλά άλλα θέματα, όπως γενική χημεία, εφαρμοσμένη χημεία, τοξικολογική χημεία, τοξικολογία, ποσοτική χημική ανάλυση, βιώσιμη χημική επιστήμη, πράσινη χημεία, χημεία του νερού, ενέργεια, περιβαλλοντική γεωλογία και γεωχημεία, παγκόσμια κλιματική αλλαγή, επιστήμη του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας, διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων και βιομηχανική οικολογία.