• Baldwin Richard, Wyplosz Charles,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-643-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 59382882

ΕΚΔΟΣΗ: 5η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016

ΣΕΛΙΔΕΣ: 768

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καρφάκης I. Κωνσταντίνος

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, 5η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Baldwin Richard” “Wyplosz Charles

€45.58

Ποσότητα:

Κυκλοφορεί η 7η Έκδοση

Περιέχει: ΜΕΡΟΣ Ι: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ, Ιστορία, Στοιχεία, Δίκαιο, Θεσμοί και ο Προϋπολογισμός, Λήψη Αποφάσεων, ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Η ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Βασικά Εργαλεία της Μακροοικονομικής, Η Βασική Οικονομική της Προτιμησιακής Απελευθέρωσης, Μέγεθος της Αγοράς και Αποτελέσματα Κλίμακας, Επιδράσεις στην Οικονομική Μεγέθυνση και Ενοποίηση Αγοράς Συντελεστών Παραγωγής, Οικονομική Ολοκλήρωση, Αγορές Εργασίας και Μετανάστευση, ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, Η Κοινή αγροτική Πολιτική, Χωροθετικές Επιδράσεις Οικονομική Γεωγραφία και Περιφερειακή Πολιτική, Πολιτική της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό και τις Κρατικές Ενισχύσεις, Εμπορική Πολιτική της ΕΕ, ΜΕΡΟΣ IV: ΤΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Βασικά Εργαλεία Μακροοικονομικής, Βασικά Στοιχεία της Νομισματικής Ολοκλήρωσης, Άριστες Νομισματικές Περιοχές, ΜΕΡΟΣ V: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, Δημοσιονομική Πολιτική και το Σύμφωνο Σταθερότητας, Οι χρηματοοικονομικές Αγορές και το Ευρώ, Η Ευρωζώνη σε Κρίση, Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-643-3
Κωδικός Ευδόξου: 59382882
Έκδοση: 5η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2016
Σελίδες: 768
Επιστ. Επιμέλεια: Καρφάκης I. Κωνσταντίνος
Εκτύπωση: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΣΧΗΜΑΤΑ/ΠΙΝΑΚΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Baldwin Richard

Ο Richard Baldwin είναι καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας στο Graduate Institute στη Γενεύη από το 1991, έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής έρευνας μερικής απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 2012 έως το 2015, Διευθυντής/Πρόεδρος του CEPR από το 2014 έως το 2018 και αρχισυντάκτης του Vox από τότε που το ίδρυσε, τον Ιούνιο του 2007. Ήταν ένας από τους διευθύνοντες συντάκτες του περιοδικού Economic Policy από το 2000 έως το 2005, Διευθυντής Πολιτικής του CEPR από το 2006 έως το 2017 και Διευθυντής προγράμματος του προγράμματος Διεθνούς Εμπορίου του CEPR από το 1991 έως το 2001. Στο παρελθόν κατείχε ανώτερη θέση στο οικονομικό επιτελείο στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση Μπους (1990-1991), ενώ βρισκόταν σε άδεια από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου ήταν αναπληρωτής καθηγητής. Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από τη Σχολή Οικονομικών του MIT με τον Paul Krugman και έχει συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές. Την περίοδο 2002/2003 ήταν επισκέπτης καθηγητής και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στην Αυτραλία, Ιταλία, Γερμανία και Νορβηγία. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος για αρκετές κυβερνήσεις, την Ασιατική Τράπεζα Αναπτύξεως, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΖΕΣ και τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Συγγραφέας πλήθους βιβλίων και άρθρων, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το διεθνές εμπόριο, την παγκοσμιοποίηση, τον περιφερισμό και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Συγγραφέας:Wyplosz Charles

Ο Charles Wyplosz είναι ομότιμος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Graduate Institute στη Γενεύη όπου επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Νομισματικών και Τραπεζικών Σπουδών. Παλαιότερα, δίδασκε στο INSEAD και στη σχολή L’ École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο CEPR, και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή. Μεταξύ των κύριων τομέων της έρευνάς του συγκαταλέγονται οι οικονομικές κρίσεις, η ευρωπαϊκή νομισματική ολοκλήρωση, η δημοσιονομική πολιτική και η περιφερειακή νομισματική ολοκλήρωση. Έχει γράψει μαζί με τον Michael Burda, το κορυφαίο εγχειρίδιο Macroeconomics, A European View και έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και πολλά επιστημονικά άρθρα. Εργάζεται ως σύμβουλος σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, και παρουσιάζεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών συντακτών του Economic Policy. Γάλλος υπήκοος, ο Charles Wyplosz κατέχει πτυχία στη Μηχανική και στη Στατιστική από το Παρίσι και διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.