• Ψιλοβίκος Άρης

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-980-9

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112691978

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 800

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορίες: , , .

ΟΙΚΟΫΔΡΑΥΛΙΚΗ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Ψιλοβίκος Άρης

€55.92

Ποσότητα:

Η Οικοϋδραυλική έχει αναπτυχθεί πάνω στη διεπιφάνεια παραδοσιακών επιστημονικών αντικειμένων, συνδυάζοντας τη μελέτη των υδραυλικών ιδιοτήτων και διεργασιών που σχετίζονται με την κίνηση του νερού και των φερτών υλικών –αντικείμενο των υδραυλικών μηχανικών– και της γεωμορφολογίας και ιζηματολογίας –αντικείμενα των γεωεπιστημών–, και πώς αλληλεπιδρούν με την υδατική οικολογία και τη βιολογία. Άρα, συνδυάζονται οι αρχές της κλασσικής υδραυλικής και του σχεδιασμού των υδατικών συστημάτων με την οικολογική προστασία και αποκατάσταση υπό το πρίσμα της αειφορικής διαχείρισης.

Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως σε ειδικότητες όπως Πολιτικοί Μηχανικοί, Αγρονόμοι & Τοπογράφοι Μηχανικοί, Υδραυλικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντολόγοι, Δασολόγοι, Γεωπόνοι, Ιχθυολόγοι, Βιολόγοι, Γεωλόγοι, Γεωγράφοι, Χημικοί, κ.ά. και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για διάφορες Σχολές και Τμήματα των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Περιέχει: Πρόλογος - Αρχές Κίνησης των Ρευστών & Υδραυλικές Κατασκευές – Διατάξεις Διέλευσης Ιχθυοπανίδας - Μορφομετρική και Υδρολογική Ανάλυση Λεκάνης Απορροής - Διάβρωση του Εδάφους από το Νερό - Διεργασίες Στερεομεταφοράς, Απόθεσης Φερτών Υλικών και Ιζηματογένεσης σε Λεκάνες Απορροής - Πηγές Ρύπανσης, Βασικές Αρχές-Χαρακτηριστικά της Ποιότητας του Νερού και Ποσοτικές Σχέσεις στα Υδατικά Συστήματα - Προσομοίωση (Simulation) των Υδατικών Πόρων και Συστημάτων - Ευρετήριο

ISBN: 978-960-418-980-9
Κωδικός Ευδόξου: 112691978
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 800
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Ψιλοβίκος Άρης

Ο Άρης A. Ψιλοβίκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1989, το Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών (ΤΑΤΜ) του ΑΠΘ το 1994, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των Εγγείων Βελτιώσεων-Υδραυλικής από τη Γεωπονία του ΑΠΘ το 1996 και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το ΤΑΤΜ του ΑΠΘ το 1999. Υπηρετεί ως πρωτοβάθμιος καθηγητής από το 2019 στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (ΤΓΙΥΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), λαμβάνοντας όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες εξέλιξης από το έτος 2003. Το αντικείμενό του είναι Αειφορική Διαχείριση Υδατικών Πόρων - Οικοϋδραυλική. Έχει διδάξει συνολικά σε 8 Προπτυχιακά ΠΣ και 9 Μεταπτυχιακά ΠΣ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε υποτροφία Fulbright για το Πανεπιστήμιο του Michigan, Ann Arbor, USA, το έτος 2012. Έχει συνεργασία με επιστημονικά ιδρύματα σε πολλές χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών. Έχει εκπονήσει 3 διατριβές και έχει συγγράψει συνολικά 161 εργασίες, οι οποίες έχουν λάβει πάνω από 804 αναφορές. Έχει συμμετάσχει σε 35 ερευνητικά προγράμματα, στα 10 εκ των οποίων είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος ως Καθηγητής στο ΠΘ. Έχει επιβλέψει 8 διδακτορικές, 30 μεταπτυχιακές και περισσότερες από 40 πτυχιακές διατριβές. Είναι κριτής εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ιζηματολογία, Οικοϋδραυλική  και Υδατικοί Πόροι, όλα από τις Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ. Διετέλεσε μελετητής τοπογραφικών (16) & υδραυλικών έργων (13). Είχε οριστεί πραγματογνώμονας για τα πλημμυρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ιανός». Έχει συνδιοργανώσει και φιλοξενήσει το 14ο Συνέδριο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης (ΕΥΕ) στον Βόλο τον Μάιο του 2019. Είναι μέλος του ΤΕΕ, καθώς και ελληνικών (3) και διεθνών (1) επιστημονικών ενώσεων. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΥΕ από το 2007 για 5η συνεχόμενη θητεία και σήμερα (2022- ) υπηρετεί ως Πρόεδρος. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος ΓΙΥΠ του ΠΘ (2017-2020). Είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Εργαστηρίου Οικοϋδραυλικής & Διαχείρισης Εσωτερικών Υδάτων. Τέλος, είναι ιδρυματικός εκπρόσωπος του ΠΘ στο Εθνικό Δίκτυο Climpact για την Κλιματική Αλλαγή.