• Κυρανάς Ευστράτιος

ISBN: 978-960-418-385-2

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 22702098

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2013

ΣΕΛΙΔΕΣ: 408

Κατηγορία: .

ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (CATERING) Οργανωτικές Δομές και Διαχείριση της Ποιότητας & της Ασφάλειας των Τροφίμων

Συγγραφέας/είς: Κυρανάς Ευστράτιος

€23.88

Ποσότητα:

Περιέχει: Μορφές των Μονάδων, Η διοίκηση & η Οικονομική Διαχείριση στη Μονάδα Τροφοδοσίας, Δομή & Οργάνωση του τμήματος τροφοδοσίας στο νοσοκομείο και το ξενοδοχείο, Το Κτιριολογικό Πρόγραμμα της Μονάδας Τροφοδοσίας, Κίνδυνοι Μόλυνσης, Ρύπανσης & Αλλοίωσης των Τροφίμων, Η Προμήθεια των Πρώτων Υλών στη Μονάδα Τροφοδοσίας, Παραλαβή των Πρώτων Υλών, Αποθήκευση των Πρώτων Υλών, Εξαγωγή των Πρώτων Υλών από τις Αποθήκες για Επεξεργασία, Τα τμήματα Παραγωγής, Συσκευασία των Τελικών Προϊόντων, Αποθήκευση των Τελικών Προϊόντων, Διακίνηση και Διάθεση των Τελικών Προϊόντων, Αναθέρμανση των Τελικών Προϊόντων, Καθαρισμός και Εξυγίανση στις Μονάδες Τροφοδοσίας, Διαχείριση των Αποβλήτων στη Μονάδα Τροφοδοσίας, Η Ποιότητα στις Μονάδες Τροφοδοσίας, Συστήματα Διασφάλισης της Ποιότητας στην Αλυσίδα Τροφοδοσίας

ISBN: 978-960-418-385-2
Κωδικός Ευδόξου: 22702098
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2013
Σελίδες: 408
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Ο Ευστράτιος Κυρανάς είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι Χημικός -Τεχνολόγος Τροφίμων, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη συσκευών και μεθόδων ανάλυσης τροφίμων και βιολογικών υγρών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παρασκευή και τον ποιοτικό έλεγχο νέων προϊόντων διατροφής, καθώς και στη μελέτη των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής πρόσληψης ομάδων του πληθυσμού. Ασχολείται με τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, με πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων, καθώς και της σχέσης των καταναλωτών με τα πρόσθετα των τροφίμων, τα συμπληρώματα διατροφής και τη διατροφική ετικέτα. Είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Διερεύνηση, Ανάλυση και Αξιολόγηση Τροφίμων και Διατροφικών Συνηθειών“.

Έχει διατελέσει μέλος εθνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών επιτροπών (του IDF -“Main Components in Milk”, της EFSA -“European Food Consumption Database”, του ΕΦΕΤ -“Διατροφή”), Ερευνητής και Επιστημονικά υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων, δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Στο Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Διευθυντής του Τομέα Τροφίμων-Διατροφής, Διευθυντής ερευνητικών εργαστηρίων, Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS.