• Martocchio J. Joseph

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-965-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 112692399

ΕΚΔΟΣΗ: 15η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2022

ΣΕΛΙΔΕΣ: 728

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γεώργιος Θερίου, Λήδα Παναγιωτοπούλου

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Κατηγορία: .

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, 15η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Martocchio J. Joseph

€34.06

Ποσότητα:

Ένα σημαντικό εργαλείο για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στο παρόν σύγγραμμα η μελέτη της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού - ΔΑΔ (human resource management) προσεγγίζεται με ρεαλιστικό, πρακτικό, ενδιαφέρον και άμεσο τρόπο. Παρουσιάζονται παραδείγματα, τεκμηριωμένες θεωρητικές έννοιες και πρακτικές. Επιπλέον, μια σημαντική καινοτομία της παρούσας έκδοσης είναι η προσθήκη περιεχομένου που αναφέρεται στην ελληνική πραγματικότητα και νομοθεσία σε όσα κεφάλαια του βιβλίου κρίθηκε απαραίτητο.

Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί κυρίως για σπουδαστές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει σχεδιαστεί για να τους φέρει σε επαφή με τον τομέα μέσω της χρήσης αρκετών παραδειγμάτων και πληροφοριακού υλικού σχετικά με πραγματικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας συνεχώς ότι η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι ένα θέμα που αφορά, εξ ορισμού, όλα τα διοικητικά στελέχη.

Περιέχει: Εισαγωγή - Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού: Μία Επισκόπηση - Επιχειρηματική Ηθική, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Βιωσιμότητα - Ίση Μεταχείριση στην Εργασία και την Απασχόληση, Θετική Δράση και Διαφορετικότητα Εργατικού Δυναμικού - Στρατηγικός Σχεδιασμός, Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού και Ανάλυση Θέσης Εργασίας - Προσέλκυση - Επιλογή - Διαχείριση και Αξιολόγηση Απόδοσης - Εκπαίδευση και Ανάπτυξη - Άμεση Οικονομική Αμοιβή (Βασική Αμοιβή) - Έμμεση Οικονομική Αμοιβή (Παροχές σε Εργαζόμενους) - Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Συλλογικές Διαπραγματεύσεις - Εσωτερικές Εργασιακές Σχέσεις - Ασφάλεια, Υγεία και Ευημερία των Εργαζομένων - Η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Παγκόσμιο Περιβάλλον - Γλωσσάρι - Ευρετήριο

 

ISBN: 978-960-418-965-6
Κωδικός Ευδόξου: 112692399
Έκδοση: 15η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2022
Σελίδες: 728
Επιστ. Επιμέλεια: Γεώργιος Θερίου, Λήδα Παναγιωτοπούλου
Μεταφραστής: Αφροδίτη Βεργίδου
Εκτύπωση: Ασπρόμαυρο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Martocchio J. Joseph

Το ενδιαφέρον μου για τον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού άρχισε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου στο Babson College. Διαπίστωσα ότι ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω με τον κλάδο αυτόν, καθώς και ότι ήθελα να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου και ερευνητής. Εργάστηκα παράλληλα στην Cameron and Colby (μια εταιρεία αντασφαλίσεων) στη Βοστώνη και στον επιχειρηματικό όμιλο της General Electric Aerospace στο Valley Forge της Πενσυλβάνια. Συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της ΔΑΔ, αποκτώντας μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Michigan State University. Το μεταπτυχιακό μου μου έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνω την ακαδημαϊκή εμπειρία μου στην πράξη, ενώ με το διδακτορικό απέκτησα την ικανότητα να διεξάγω επιστημονική έρευνα και να διδάσκω μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου. Αφού πήρα το πτυχίο μου, εργάστηκα ως καθηγητής στο School of Labor and Employment Relations του Πανεπιστημίου του Illinois στην Urbana-Champaign και ανέλαβα διοικητικά καθήκοντα ως Provost Fellow, Associate Dean for Academic Affairs και Interim Dean.

Όλο αυτό το διάστημα, έχω διδάξει διάφορα μαθήματα στον τομέα της ΔΑΔ. Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα αμοιβών, παροχές σε εργαζομένους, συστήματα απασχόλησης (ΔΑΔ και εργασιακές σχέσεις), προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού και στελέχωση, καθώς και στατιστική. Υπηρέτησα για πολλά χρόνια ως πανεπιστημιακός σύμβουλος του παραρτήματος σπουδαστών του οργανισμού Society for Human Resource Management στο Πανεπιστήμιο του Illinois και κατά τη διάρκεια της θητείας μου πολλοί σπουδαστές κέρδισαν βραβεία Merit Awards και Superior Merit Awards.

Ως ερευνητής, έχω μελετήσει διάφορα θέματα, όπως οι λόγοι απουσίας των εργαζομένων, η εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων, τα συστήματα αμοιβών, οι παροχές σε εργαζομένους και οι διαφορές μεταξύ των γενεών. Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το Academy of Management Journal, το Academy of Management Review, το Journal of Applied Psychology, το Journal of Management και το Personnel Psychology. Διακρίθηκα με το βραβείο Ernest J. McCormick Award for Distinguished Early Career Contributions από τον οργανισμό Society for Industrial and Organizational Psychology (SIOP) και εξελέγην μέλος τόσο της American Psychological Association όσο και του SIOP. Μετά τη διάκρισή μου αυτή, υπηρέτησα ως πρόεδρος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού Academy of Management, καθώς και σε διάφορες άλλες ηγετικές θέσεις του οργανισμού.

Εκτός από τη συγγραφή ακαδημαϊκών άρθρων και τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, είμαι ο συγγραφέας των εξής ακαδημαϊκών συγγραμμάτων: Strategic Compensation: A Human Resource Management Approach (Pearson Higher Education), το οποίο κυκλοφορεί στην 9η έκδοσή του και Employee Benefits: A Primer for Human Resource Professionals (McGraw-Hill), το οποίο κυκλοφορεί στην 6η έκδοσή του.