• Παπαδάκης Κ. Ε.

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-936-6

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071933

ΕΚΔΟΣΗ: 2η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2021

ΣΕΛΙΔΕΣ: 848

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, 2η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Παπαδάκης Κ. Ε.

€69.09

Ποσότητα:
Η ύλη που περιέχεται στο βιβλίο αυτό αποτελεί το μέρος των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών που διδάσκεται στο πρώτο έτος των Πολυτεχνικών Σχολών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πραγματεύεται τις πιο βασικές έννοιες του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού λογισμού για συναρτήσεις μίας μεταβλητής με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση της θεωρίας έτσι ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να δουλέψει σε ασκήσεις και εφαρμογές. Το μάθημα των "Εφαρμοσμένων Μαθηματικών" αποκτά νέο ενδιαφέρον όταν συνδυάζεται με την εξάσκηση στο εργαστήριο όπου μπορεί κανείς με την βοήθεια κατάλληλων πακέτων Συμβολικής Άλγεβρας να εφαρμόσει αυτά που διδάσκεται θεωρητικά και να δει αποτελέσματα από συγκεκριμένες εφαρμογές στην οθόνη του υπολογιστή του. Εξ άλλου η μαγεία να υπολογίζει κανείς πολύπλοκες αλγεβρικές εκφράσεις αμέσως, να βρίσκει χρονοβόρα αναπτύγματα με πολλούς όρους σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να σχεδιάζει καμπύλες και επιφάνειες κλπ. καθώς και να αντιλαμβάνεται τη φυσική υπόσταση των προβλημάτων που προσπαθεί να λύσει, δίνει νέα διάσταση στην διαδικασία εκμάθησης εννοιών και τρόπου κατανόησης όσων διαβάζει. Η φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε το έναυσμα και την ευκαιρία, για αυτούς που ενδιαφέρονται, να ψάξουν, να ασχοληθούν, να βρουν και να συνθέσουν τα κομμάτια της θεωρίας που παρουσιάζουμε με απώτερο σκοπό να τα προσαρμόσουν εκεί που θέλουν ώστε να επιτύχουν τη λύση του Μαθηματικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Οι απαντήσεις των άλυτων ασκήσεων στο τέλος του βιβλίου δίνονται για να διευκολυνθεί ο αναγνώστης να ελέγξει τις δικές του λύσεις.
Περιέχει: Διαφορικός λογισμός συνάρτησης μιας μεταβλητής, Ολοκληρωτικός λογισμός συνάρτησης μιας μεταβλητής, Ακολουθίες - Σειρές, Διαφορικές Εξισώσεις, Γραμμική Άλγεβρα, Εισαγωγή στους Μιγαδικούς Αριθμούς, Τυπολόγιο, Απαντήσεις Άλυτων Ασκήσεων, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο.

ISBN: 978-960-418-936-6
Κωδικός Ευδόξου: 102071933
Έκδοση: 2η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 848
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Παπαδάκης Κ. Ε.
Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1956. Το 1981 αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και από το Μάιο 1988 υπηρέτησε στον Τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής του Γενικού Τμήματος σε θέση Λέκτορα μετά από κρίση. Από το Νοέμβριο 1992 εκλέχτηκε στον ίδιο Τομέα σε θέση Επίκουρου Καθηγητή. Το Φεβρουάριο 1994 πήρε εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης της Μεγάλης Βρετανίας. Τον Φεβρουάριο 1999 εκλέχτηκε σε θέση Αναπληρωτή Καθηγητή στο Γενικό Τμήμα. Από τον Ιούλιο 2008 υπηρέτησε στο Γενικό Τμήμα σε θέση Καθηγητή στην οποία εκλέχτηκε με αντικείμενο θέσης "Εφαρμογές Διαφορικών Εξισώσεων με έμφαση σε Δυναμικά Συστήματα Κλασικής Μηχανικής και Θεωρία Ευσταθείας". Τον Σεπτέμβριο του 2013 εντάχθηκε, ως Καθηγητής,στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μετά την κατάργηση του Γενικού Τμήματος. Έχει συγγράψει διδακτικά βιβλία στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και σε γλώσσες Προγραμματισμού ενώ τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κυρίως καλύπτουν τις περιοχές των Αριθμητικών Μεθόδων, των Δυναμικών Συστημάτων, της Ουράνιας Μηχανικής και της Υπολογιστικής Μηχανικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής σε 15 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διδάξει τα μεταπτυχιακά μαθήματα, Ειδικά Κεφάλαια Διαφορικών Εξισώσεων, Ειδικά Κεφάλαια Αριθμητικής Ανάλυσης, Θεωρία Τροχιών, Μη-Ολοκληρώσιμα Δυναμικά Συστήματα, Κλασική Μηχανική, Θεωρία Ευστάθειας και Διακλαδώσεων, επί σειρά ετών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πρώην Γενικού Τμήματος καθώς και «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά - Διαφορικές Εξισώσεις και Δυναμικά Συστήματα» με χρήση πακέτου Συμβολικής Άλγεβρας, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ιατρική Φυσική των Τμημάτων Φυσικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Συγκλήτου και Διευθυντής του Τομέα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικής του Γενικού Τμήματος και είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (Hel.a.s) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.