• Μανάβης Αθανάσιος, Φιρτικιάδης Λάζαρος, Ευκολίδης Νικόλαος, Κυράτσης Παναγιώτης,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-055-0

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122086601

ΕΚΔΟΣΗ: 1η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 616

Κατηγορίες: , , , .

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

Συγγραφέας/είς: “Μανάβης Αθανάσιος” “Φιρτικιάδης Λάζαρος” “Ευκολίδης Νικόλαος” “Κυράτσης Παναγιώτης

€72.76

Ποσότητα:

Το «Ελεύθερο Σχέδιο» αποτελεί ένα βιβλίο που έχει ως στόχο την εισαγωγή του αναγνώστη σε θέματα που αφορούν την προοπτική σχεδίαση. Αρχικά, γίνεται μια καταγραφή βασικών εννοιών σχεδιασμού που σχετίζονται με τη μορφή, τη φόρμα, το χρώμα και τη σκίαση. Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία ως μέσο υλοποίησης των εφαρμογών του ελεύθερου σχεδίου.

Το βασικό μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη δημιουργία ψηφιακών σχεδίων. Απαρτίζεται από οργανωμένα παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση και τον βιομηχανικό σχεδιασμό. Η παρουσίαση των παραδειγμάτων και των μελετών περίπτωσης γίνεται βήμα προς βήμα προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη να αντιληφθεί πλήρως τη μεθοδολογία και τους τρόπους σχεδίασης που πρέπει να ακολουθήσει και να κατακτήσει και αυτός. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσει και ο ίδιος τις δεξιότητες και τη δυνατότητα σχεδίασης αντίστοιχων παραδειγμάτων σε αυτές τις κατευθύνσεις του σχεδιασμού.

Μέσω των μελετών περίπτωσης που αναπτύσσονται στις ενότητες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα κατανοήσει καλύτερα τη συλλογιστική πορεία σχεδίασης που πρέπει να ακολουθεί κάθε φορά, κατέχοντας πλέον την άνεση χρήσης της προοπτικής σχεδίασης για την τοποθέτηση της γραμμής του ορίζοντα και των σημείων φυγής στην κατάλληλη θέση, τη δημιουργία απλών παραδειγμάτων και την παρουσίαση ολοκληρωμένων παραδειγμάτων αρχιτεκτονικού ή βιομηχανικού σχεδιασμού.

Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Αρχιτεκτονικές Δομές Κτιρίων - Εσωτερικοί Χώροι - Μέσα Συγκοινωνίας - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-055-0
Κωδικός Ευδόξου: 122086601
Έκδοση: 1η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 616
Εκτύπωση: Τετράχρωμο
Διαστάσεις: 29 x 21
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ

Συγγραφέας:Μανάβης Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Μανάβης εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού (heptahedron.studio) και είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων όπου διδάσκει το μάθημα Θεωρία και Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Παράλληλα είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου CODE+ Lab (Computational Design & Digital Fabrication Laboratory) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. To ερευνητικό του ενδιαφέρον κινείται στις περιοχές του σχεδιασμού προϊόντων, του υπολογιστικού σχεδιασμού, design thinking, πρωτοτυποποίηση προϊόντων και της οπτικής επικοινωνίας (branding). Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Good Design Awards. Τέλος, είναι συν-συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για το βιομηχανικό σχεδιασμό από τις εκδόσεις Τζιόλα. Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.manavis.eu.

Ο Νικόλαος Ευκολίδης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Παράλληλα συνεργάζεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Συστήματα CAD/CAM και στο Σχεδιασμό Προϊόντων. Διαθέτει συγγραφική δραστηριότητα σε θέματα σχεδιασμού και νέων τεχνολογιών και έχει παρουσία σε κλαδικά περιοδικά, περιοδικά με θεματική το design με σχετικά άρθρα. Τέλος, έχει στο όνομα του σειρά από επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ενώ έχει καταχωρημένο μεγάλο αριθμό Βιομηχανικών Σχεδίων στον ΟΒΙ. Η ιστοσελίδα του είναι www.efkolidis.eu.

Ο Παναγιώτης Κυράτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.kyratsis.com). Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» και διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου CODE+ (Computational design and Digital Fabrication) του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην ερευνητική περιοχή της βελτιστοποίησης μηχανουργικών κατεργασιών με συστήματα CAD/CAM από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών M.Sc. in Automotive Product Engineering & M.Sc. in CAD/CAM (Cranfield University, UK) και ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Έχει απασχοληθεί σε πλειάδα βιομηχανικών και ερευνητικών έργων και θεωρείται εξειδικευμένος σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων. Τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα CAD/CAM/CAE, σχεδιασμός προϊόντων, τις μηχανουργικές κατεργασίες κλπ. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων και πάνω από 150 επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει καταθέσει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), και είναι μέλος της ομάδας έκδοσης σε γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2020 αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών βραβείων για το σχεδιασμό προϊόντων Good Design Awards.