• Bessant J., Tidd J.,

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

ISBN: 978-960-418-603-7

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 59382654

ΕΚΔΟΣΗ: 3η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2016

ΣΕΛΙΔΕΣ: 624

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κουλουριώτης Δημήτρης

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, 3η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: “Bessant J.” “Tidd J.

€35.17

Ποσότητα:

Περιέχει: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ, Η επιτακτική ανάγκη για καινοτομία, Κοινωνική καινοτομία, Καινοτομία, Παγκοσμιοποίηση και ανάπτυξη, Καινοτομία με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ,  επιχειρηματική δημιουργικότητα, Πηγές καινοτομίας, Στρατηγικές αναζήτησης για την καινοτομία, ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΡΩΝ: Δόμηση του Εγχειρήματος, Ηγεσία και ομάδες, Αξιοποίηση δικτύων, ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ, Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, Υλοποίηση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, Ανάπτυξη επιχειρήσεων και ταλέντου μέσω της εταιρικής επιχειρηματικότητας, Αναπτύσσοντας την επιχείρηση, ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΑΣ, Εκμετάλλευση της γνώσης και της διανοητικής ιδιοκτησίας, Επιχειρηματικά μοντέλα και δέσμευση αξίας, Μαθαίνοντας τη διαχείριση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, Ευρετήριο.

ISBN: 978-960-418-603-7
Κωδικός Ευδόξου: 59382654
Έκδοση: 3η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2016
Σελίδες: 624
Επιστ. Επιμέλεια: Κουλουριώτης Δημήτρης
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Bessant J.

Ο John Bessant, ο οποίος ήταν αρχικά χημικός μηχανικός, δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και της συμβουλευτικής στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης της καινοτομίας για περισσότερα από 40 χρόνια. Το 2003 εξελέγη μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Διοίκησης. Έχει διατελέσει σύμβουλος διάφορων εθνικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ. Η συμβουλευτική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασία με τις εταιρείες Toyota, Novo-Nordisk, Hella, Lego, Morgan Stanley, Coloplast, Corus, Danfoss, GSK, Grundfos, Hewlett-Packard και Kumba Resources. Αυτή τη στιγμή κατέχει την έδρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Exeter και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Erlangen-Nuremburg και στο Πανεπιστήμιο Stavanger της Νορβηγίας.

Συγγραφέας:Tidd J.

Ο Joe Tidd είναι φυσικός με μεταγενέστερα πτυχία στην πολιτική τεχνολογίας και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι καθηγητής διοίκησης τεχνολογίας και καινοτομίας στο SPRU και επισκέπτης καθηγητής στο University College του Λονδίνου και παλαιότερα στο Cass Business School, στο Copenhagen Business School και στο Rotterdam School of Management. Ο Δρ Tidd ήταν προηγουμένως αναπληρωτής διευθυντής του SPRU και επικεφαλής της ομάδας καινοτομίας και διευθυντής του προγράμματος Executive MBA στο Imperial College.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής στο CBI (Confederation of British Industry), έχει παρουσιάσει στοιχεία εμπειρογνωμόνων σε τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, και ήταν το μοναδικό ακαδημαϊκό μέλος της κυβερνητικής ανασκόπησης καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ιδρυτικός εταίρος της Management Masters LLP.

Υπήρξε ερευνητής του 5ετούς διεθνούς προγράμματος για τα μηχανοκίνητα οχήματα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), το οποίο ταυτοποίησε τη λιτή παραγωγή και έχει εργαστεί σε έργα διαχείρισης τεχνολογίας και καινοτομίας για τις εταιρείες συμβούλων Arthur D. Little, CAP Gemini και McKinsey, καθώς και για πολλές εταιρείες που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως οι American Express Technology, Applied Materials, ASML, BOC Edwards, BT, Marconi, National Power, NKT, Nortel Networks και Petrobras, καθώς και για διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO στην Αφρική και ο ΠΟΥ στην Ασία. Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο Price Waterhouse Urwick Medal για τη συμβολή του στη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα της διοίκησης και με το βραβείο Epton Prize από το R&D Society.

Έχει συγγράψει 9 βιβλία και περισσότερες από 60 εργασίες σχετικά με τη διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με περισσότερες από 23.000 ερευνητικές αναφορές, και είναι Διευθύνων Σύμβουλος του International Journal of Innovation Management (http://www.worldscientific.com/worldscinet/ijim), του επίσημου περιοδικού της Διεθνούς Εταιρείας Επαγγελματικής Διαχείρισης Καινοτομίας. Φιλοξενεί το κανάλι Innovation Masters στο YouTube και είναι μέλος του Intrapreneurship Hub, ενός συνεργατικού εγχειρήματος μεταξύ των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων Sussex, Bocconi και Renmin.