• Hyman David

Ξεφύλλισμα

Περιεχόμενα

Νέο
ISBN: 978-618-221-029-1

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΥΔΟΞΟΥ: 122079778

ΕΚΔΟΣΗ: 12η Έκδοση

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2023

ΣΕΛΙΔΕΣ: 672

ΕΠΙΣΤ. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Καμμάς, Χρήστος Κωνσταντάτος, Θεόδωρος Παλυβός

ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Κατηγορία: .
Κατηγορία:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, 12η Έκδοση

Συγγραφέας/είς: Hyman David

€49.15

Ποσότητα:

Μια Σύγχρονη Εφαρμογή της Θεωρίας στην Οικονομική Πολιτική

Η 12η έκδοση του βιβλίου «Δημόσια Οικονομική» παρέχει μια αξιόπιστη, σαφή και οργανωμένη προσέγγιση των δημόσιων οικονομικών και της δημόσιας πολιτικής, έχοντας ως βάση την οικονομική θεωρία. Γραμμένη από τον καταξιωμένο συγγραφέα και οικονομολόγο David Hyman, αυτή η επίκαιρη έκδοση ασχολείται με τα δημόσια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της νέας χιλιετίας. Η έκδοση αυτή προσφέρει ισορροπία θεμάτων σχετικά με τις κρατικές δαπάνες και τους φόρους σε συνδυασμό με πληροφοριακά και αναλυτικά εργαλεία που βοηθούν τους αναγνώστες να κατανοήσουν τα μείζονα θέματα κρατικής πολιτικής και χρηματοδότησης. Οι φοιτητές εξετάζουν αρχικά την οικονομική θεωρία των δημόσιων αγαθών και τον καλύτερο τρόπο παροχής τους.

Στη συνέχεια, το βιβλίο παρουσιάζει σχετικές εφαρμογές για την επεξήγηση των βασικών οικονομικών σημείων και τη διασφάλιση της κατανόησης. Τρέχοντα, πραγματικά παραδείγματα παρουσιάζονται στους φοιτητές, ενώ η κάλυψη των επίκαιρων θεμάτων πυροδοτεί ζωηρή συζήτηση και αντιπαράθεση.

Αυτή η έκδοση αναδεικνύει την εθνική άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια, τα δικαιώματα σχετικά με τη ρύπανση, τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, την ομοσπονδιακή φορολογική μεταρρύθμιση και τον πόλεμο στο Ιράκ, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα κρατικά στατιστικά στοιχεία και την πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Τι νέο υπάρχει:

  • Η παρούσα έκδοση εξισορροπεί την κάλυψη των τρεχουσών κρατικών δαπανών και των τρεχόντων φορολογικών θεμάτων.
  • Η ισχυρή οργάνωση και οι προσεκτικές επεξηγήσεις αποσαφηνίζουν ακόμη και πολύπλοκα ζητήματα.
  • Τρέχοντα παραδείγματα και εφαρμογές κρατικών πολιτικών συνδυάζονται με την προσεκτικά αναπτυγμένη θεωρία αυτής της έκδοσης. Οι επικαιροποιήσεις αναδεικνύουν τα τελευταία κρατικά στατιστικά στοιχεία και τη σημερινή πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα.
  • Το βιβλίο εξετάζει τις επιπτώσεις του TAX CUT AND JOBS ACT του 2017.

Περιέχει: Πρόλογος - Άτομα και Κράτος - Αποτελεσματικότητα, Αγορές και Δημόσιος Τομέας - Εξωτερικότητες: Κατηγοριοποίηση και Μερικά Παραδείγματα - Δημόσια Αγαθά - Δημόσια Επιλογή και Πολιτική Διαδικασία - Ανάλυση Κόστους-Οφέλους και οι Δημόσιες Επενδύσεις - Κρατικές Επιδοτήσεις και Στήριξη Εισοδήματος για τους Φτωχούς - Συνταξιοδότηση και Κοινωνική Ασφάλιση - Κράτος και Κοινωνική Υγειονομική Περίθαλψη - Εισαγωγή στα Οικονομικά του Κράτους - Φορολογία, Τιμές, Αποτελεσματικότητα και Κατανομή του Εισοδήματος - Ισοζύγιο Προϋπολογισμού και Δημόσιο Χρέος - Η Θεωρία της Φορολογίας Εισοδήματος - Φορολογία του Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες - Φορολογία του Εισοδήματος των Επιχειρήσεων - Φόροι επί της Κατανάλωσης και επί των Πωλήσεων - Φόροι επί του Πλούτου, της Περιουσίας και της Ακίνητης Περιουσίας - Δημοσιονομικός Φεντεραλισμός & Χρηματοδότηση Πολιτειακών & Τοπικών Κυβερνήσεων - Γλωσσάρι - Ευρετήριο

ISBN: 978-618-221-029-1
Κωδικός Ευδόξου: 122079778
Έκδοση: 12η Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 672
Επιστ. Επιμέλεια: Παντελής Καμμάς, Χρήστος Κωνσταντάτος, Θεόδωρος Παλυβός
Μεταφραστής: Λίνα Γουσίου
Εκτύπωση: Μονόχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Εκδότης: Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ
Για Διδάσκοντα: ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

Υποστηρικτικό Υλικό

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 213912 / 247887 ή στείλτε μας email στο info@tziola.gr, για να σας αποστείλουμε το υποστηρικτικό υλικό του βιβλίου (μόνο για καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που έχουν υιοθετήσει το σύγγραμμα στη διδασκαλία τους μέσω του συστήματος του Ευδόξου).
Συγγραφέας:Hyman David

Ο David N. Hyman είναι Καθηγητής Οικονομικών και Alumni Distinguished Undergraduate Professor στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και από το 1969 διδάσκει εκεί μαθήματα δημόσιων οικονομικών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ο καθηγητής Hyman έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Έχει λάβει υποτροφίες από τα ιδρύματα Woodrow Wilson, Earhart και Ford Foundation και υπήρξε ανώτερος επιστημονικός ερευνητής του προγράμματος Fulbright στην Ιταλία το 1980. Από το 1976 έως το 1977, ήταν επισκέπτης καθηγητής έρευνας στο Πανεπιστημίο του Τορίνο στην Ιταλία και το 1997 ήταν επισκέπτης καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα στην Ιταλία. Ο καθηγητής Hyman είναι μέλος της Ακαδημίας Εξαιρετικών Καθηγητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και έλαβε το βραβείο Alumni Association Outstanding Teacher Award το 1982 και το 1996. Το 2006 και το 2019, ο ίδιος ήταν αποδέκτης του βραβείου Διδακτικής Αριστείας του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Διοίκησης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Το 2010 και το 2012, ο καθηγητής Hyman ήταν ο αποδέκτης στη Σχολή Διοίκησης του βραβείου Διδακτικής Αριστείας του Συμβουλίου Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών ευρέως χρησιμοποιούμενων εγχειριδίων στον τομέα των οικονομικών και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στα National Tax Journal, Public Choice, Journal of Economic Education και σε άλλα έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά. Το 2005 το σύγγραμμά του για τα Δημόσια Οικονομικά μεταφράστηκε στα κινεζικά και δημοσιεύθηκε από το Peking University Press. Ο καθηγητής Hyman διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου ως σύμβουλος και ως ανώτερος οικονομολόγος από το 1988 έως το 1989. Επίσης, έχει υπάρξει προσκεκλημένος μελετητής στο Ινστιτούτο Brookings και έχει εργαστεί ως αναλυτής του κρατικού προϋπολογισμού και ως οικονομολόγος του Διοικητικού Συμβουλίου του Federal Reserve System και της Υπηρεσίας Ελέγχου Νομίσματος των ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Hyman είναι επίσης φωτογράφος του οποίου οι εκτυπώσεις παλλάδιου και πλατίνας βρίσκονται στη συλλογή Corcoran Legacy Collection στο Μουσείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον D.C. και στο Μουσείο Τέχνης και Σχεδιασμού Gregg του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί από γκαλερί και μουσεία σε Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Καλιφόρνια και στην Κίνα στο Pingyao International Photography Festival και στο Πεκίνο και έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία τέχνης και στα εξώφυλλα αρκετών μυθιστορημάτων.